Így készítsd a legendás BBQ oldalast!
Sokáig emlegetik majd
A barbecue a szabad tűzön sütés csúcsa. A barátaid is arra várnak, hogy áthívd őket egy oldalasra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ettől a BBQ oldalastól mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Az igazi klasszikus hús bármilyen krumplival és friss salátával tökéletes.

BBQ oldalas

Hozzávalók 6 személyre

  • 1.5 kg oldalas
  • 3 dl mustár
  • 1,5 dl ecet
  • 0,6 dl víz
  • 7 dkg cukor
  • 4 dkg barnacukor
  • 2 evőkanál chilipor
  • 1 evőkanálnyi folyékony füst
  • 2 teáskanálnyi színes bors
  • 3 cl szójaszósz
  • 5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A legfontosabb dolgok a sütés előtti napon történnek. Az oldalast tisztítsd meg gondosan, darabold fel, majd enyhén sós vízben főzd puhára másfél óra alatt. Akkor lesz jó, ha könnyedén ki tudod húzni belőle a csontot.
Készítsd el a BBQ szószt. Tégy egy lábosba mindent a vaj, a szójaszósz és a füst kivételével, keverd össze, és lassú tűzön kevergesd fél órán át. Majd add hozzá a kimaradt alapanyagokat, és főzd még további tíz percig. Akkor jó a szósz, ha nem túl sűrű, és nem túl híg.

Hűtsd meg a pácot, majd forgasd bele jól a megfőtt húst. Tedd egy éjszakára a hűtőbe. Másnap pakold az oldalast az alufóliával letakart grillrácsra, és oldalanként hét-nyolc perc alatt süsd aranybarnára.

Ezt is szeretjük