Szaftos BBQ-csirkecombok: sütőben vagy grillen is megsütheted
Itt a grillpartik szezonja: a BBQ-csirkecombokat szabad tűzön vagy a konyhai sütőben is elkészítheted.

A kerti sütögetések kihagyhatatlan fogásai a barbecue-szószban pácolt, ínycsiklandó húsok, rendszerint grillezett zöldségekkel vagy valamilyen salátával kísérve. A boltokban többféle BBQ-szószt találsz, azonban kevés belefektetett munkával magad is összeállíthatod a fűszeres mártást, és így abban is biztos lehetsz, hogy viszonylag kevés adalékanyagot tartalmaz.
BBQ-csirkecombok receptje
Hozzávalók
- 1.5 kg csirkecomb
- 2.5 dl almaecet
- 2 dl jó minőségű ketchup
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál Worchestershire-szósz
- 1 evőkanál vaj
- só
- bors
Elkészítés:
Egy kisebb tálban keverd össze az almaecetet, a ketchupot, a cukrot, a Worcherstershire-szószt, a vajat. A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal.
Sütheted 180 fokra előmelegített sütőben, ebben az esetben forgasd meg a csirkét a szószban, helyezd tepsibe, és alufóliával letakarva nagyjából egy óra alatt süsd puhára. Ha szabad tűzön készíted, locsold meg a grillrácsot olívaolajjal, majd tedd rá a bőrös felükkel lefelé a combokat, és így süsd őket 15 percig. Ha már kellően megpirultak, forgasd meg őket, kend meg a tetejüket a BBQ-szósszal, és süsd tovább 20-30 percig, közben folyamatosan locsolva szósszal.
Tálald grillezett spárgával és egyéb, szabad tűzön sült zöldségekkel.