Bazsalikomos póréhagyma-krémleves: újkrumplival még laktatóbb
Ha nem szereted az erős hagymaízt, ez a leves akkor is tökéletes választás. A tavaszi változat friss, sűrű és selymes.

porehagymakremleves
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Rugalmatlanná, szárazzá válhat a bőröd a klímától, ha nem figyelsz: 6 tipp, mit tehetsz ellene »

Ezekért az ékszerekért bolondultak a nők a 80-as években, és most újra divatosak: fülbevalók gyöngyöstől a neonig »

Néhány trükk, amitől elbűvölően nőies a fonott frizura: rövid hajból éppúgy mutatós »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ma már egész éveben kapható póréhagyma, így bármikor készülhet belőle ínycsiklandó krémleves. Friss kerti fűszerekkel, így bazsalikommal és némi petrezselyemmel igazán üdévé varázsolhatod az egyszerű ételt. Minek sűrítenéd liszttel? Az újkrumpli is tökéletes erre a célra, ráadásul tartalmasabb és ízletesebb lesz tőle a krémleves. 

Bazsalikomos póréhagyma-krémleves

Hozzávalók:

  • 1 db póréhagyma
  • 3 db közepes újkrumpli
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 l húsleves
  • bors
  • 1 ég bazsalikom
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Az újkrumplit kapargasd meg, és vágd vékony karikákra. A póréhagymát aprítsd fel, és olvasztott vajon süsd üvegesre. Rakd hozzá a krumplit, és pirítsd egy-két percig. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, bazsalikommal, öntsd fel a levessel, és főzd körülbelül 15-20 percig.

Amikor minden puha, húzd le a tűzről, és turmixold össze. Öntsd hozzá a tejszínt, és rottyantsd vele össze pár perc alatt. Aprított petrezselyemmel megszórva, pirított zsemlekockával kínáld. 
A póréhagymát is változatosan elkészítheted, sonkába tekerve, sajtos szószban sütve fenséges lesz. 

Ezt is szeretjük