Bazsalikomos póréhagyma-krémleves: újkrumplival még laktatóbb
Ha nem szereted az erős hagymaízt, ez a leves akkor is tökéletes választás. A tavaszi változat friss, sűrű és selymes.

porehagymakremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma már egész éveben kapható póréhagyma, így bármikor készülhet belőle ínycsiklandó krémleves. Friss kerti fűszerekkel, így bazsalikommal és némi petrezselyemmel igazán üdévé varázsolhatod az egyszerű ételt. Minek sűrítenéd liszttel? Az újkrumpli is tökéletes erre a célra, ráadásul tartalmasabb és ízletesebb lesz tőle a krémleves. 

Bazsalikomos póréhagyma-krémleves

Hozzávalók:

  • 1 db póréhagyma
  • 3 db közepes újkrumpli
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 l húsleves
  • bors
  • 1 ég bazsalikom
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Az újkrumplit kapargasd meg, és vágd vékony karikákra. A póréhagymát aprítsd fel, és olvasztott vajon süsd üvegesre. Rakd hozzá a krumplit, és pirítsd egy-két percig. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, bazsalikommal, öntsd fel a levessel, és főzd körülbelül 15-20 percig.

Amikor minden puha, húzd le a tűzről, és turmixold össze. Öntsd hozzá a tejszínt, és rottyantsd vele össze pár perc alatt. Aprított petrezselyemmel megszórva, pirított zsemlekockával kínáld. 
A póréhagymát is változatosan elkészítheted, sonkába tekerve, sajtos szószban sütve fenséges lesz. 

Ezt is szeretjük