Bazsalikomos-paradicsomos spagetti: 20 perc sem kell hozzá
Legyen egyszerű és gyors az ebéd? A bazsalikomos-paradicsomos spagettivel nem kell sokat babrálni, mégis finom.

bazsalikomos-paradicsomos-spagetti
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Minden, amit a retinolról tudni kell: mire jó, és mit csinál pontosan a bőrrel? »

Újra divatos a 90-es évek kedvenc hajgumija, de nem mindegy, hogy viseled »

A legszebb pink rúzsok tavaszra: a babától az élénk rózsaszínig »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű alapanyagokból is lehet igazán ínycsiklandó fogást készíteni. Erre remek példa a rengeteg módon variálható paradicsomos spagetti. A friss rozmaringtól és bazsalikomtól igazán üde, tavaszias lesz. Parmezánnal a legfinomabb, de bármilyen más, otthon is fellelhető sajtot tehetsz rá.

Bazsalikomos-paradicsomos spagetti receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg spagetti
  • 20 dkg konzerv paradicsom
  • 10 dkg parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Forralj egy nagy fazékban három liter vizet. Amikor lobog, dobd bele a spagettit. Mérsékeld a lángot, majd rakj hozzá sót. Főzd a csomagoláson feltüntetett ideig. Akkor a legfinomabb, amikor fogkemény. Szűrd le, majd csepegtesd le. Az olaszok soha nem törik ketté a spagettit. Elég, ha beleállítod az edénybe. A tészta puhulás közben magától a vízbe csúszik. 

A paradicsomot öblítsd le, és vágd fel tetszés szerint. Hevíts kevés olívaolajat, nyomd bele a fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni és illatozni. Rakd hozzá a paradicsomot, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, és rotyogtasd pár percig. Forgasd hozzá a tésztát, és szórd meg reszelt parmezánnal. 

A cukkinis-tonhalas tészta is jó választás, ha gyorsan ennél valami finomat. 

Ezt is szeretjük