Bazsalikomos-paradicsomos spagetti: 20 perc sem kell hozzá
Legyen egyszerű és gyors az ebéd? A bazsalikomos-paradicsomos spagettivel nem kell sokat babrálni, mégis finom.

bazsalikomos-paradicsomos-spagetti
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

A Balenciaga tökélyre vitte az abszurditást: egy ruhareklám, amit politikai plakátok inspiráltak »

Feltölti a bőrt, regenerál és hidratál: urea nélkül elindul a korai bőröregedés »

Monica Bellucci 15 éves lánya álomszép, mint az édesanyja: Deva Cassel a Dolce & Gabbana új arca »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű alapanyagokból is lehet igazán ínycsiklandó fogást készíteni. Erre remek példa a rengeteg módon variálható paradicsomos spagetti. A friss rozmaringtól és bazsalikomtól igazán üde, tavaszias lesz. Parmezánnal a legfinomabb, de bármilyen más, otthon is fellelhető sajtot tehetsz rá.

Bazsalikomos-paradicsomos spagetti receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg spagetti
  • 20 dkg konzerv paradicsom
  • 10 dkg parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Forralj egy nagy fazékban három liter vizet. Amikor lobog, dobd bele a spagettit. Mérsékeld a lángot, majd rakj hozzá sót. Főzd a csomagoláson feltüntetett ideig. Akkor a legfinomabb, amikor fogkemény. Szűrd le, majd csepegtesd le. Az olaszok soha nem törik ketté a spagettit. Elég, ha beleállítod az edénybe. A tészta puhulás közben magától a vízbe csúszik. 

A paradicsomot öblítsd le, és vágd fel tetszés szerint. Hevíts kevés olívaolajat, nyomd bele a fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni és illatozni. Rakd hozzá a paradicsomot, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, és rotyogtasd pár percig. Forgasd hozzá a tésztát, és szórd meg reszelt parmezánnal. 

A cukkinis-tonhalas tészta is jó választás, ha gyorsan ennél valami finomat. 

Ezt is szeretjük