Bazsalikomos-paradicsomos spagetti: 20 perc sem kell hozzá
Legyen egyszerű és gyors az ebéd? A bazsalikomos-paradicsomos spagettivel nem kell sokat babrálni, mégis finom.

bazsalikomos-paradicsomos-spagetti
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Palvin Barbara karikás szemekkel is gyönyörű: a Victoria’s Secret végre nem tolta túl a Photoshopot »

Elképesztő mennyiségű szemetet termelnek a dupla és tripla csomagolású kozmetikumok: gyökeres változásra lenne szükség »

Mit tud egy 4000 forintos koreai arctisztító? Megéri ilyesmit rendelni? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerű alapanyagokból is lehet igazán ínycsiklandó fogást készíteni. Erre remek példa a rengeteg módon variálható paradicsomos spagetti. A friss rozmaringtól és bazsalikomtól igazán üde, tavaszias lesz. Parmezánnal a legfinomabb, de bármilyen más, otthon is fellelhető sajtot tehetsz rá.

Bazsalikomos-paradicsomos spagetti receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg spagetti
  • 20 dkg konzerv paradicsom
  • 10 dkg parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Forralj egy nagy fazékban három liter vizet. Amikor lobog, dobd bele a spagettit. Mérsékeld a lángot, majd rakj hozzá sót. Főzd a csomagoláson feltüntetett ideig. Akkor a legfinomabb, amikor fogkemény. Szűrd le, majd csepegtesd le. Az olaszok soha nem törik ketté a spagettit. Elég, ha beleállítod az edénybe. A tészta puhulás közben magától a vízbe csúszik. 

A paradicsomot öblítsd le, és vágd fel tetszés szerint. Hevíts kevés olívaolajat, nyomd bele a fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni és illatozni. Rakd hozzá a paradicsomot, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, és rotyogtasd pár percig. Forgasd hozzá a tésztát, és szórd meg reszelt parmezánnal. 

A cukkinis-tonhalas tészta is jó választás, ha gyorsan ennél valami finomat. 

Ezt is szeretjük