Ízletes olasz bazsalikomos paradicsomleves
15 perces recept
A bazsalikomos paradicsomleves hidegen-melegen egyaránt jólesik.

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)
Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)
Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)
Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)
Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)
Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »
Mostantól nem a táskádhoz, hanem a rúzsodhoz fogod igazítani a cipőd - Elmondjuk, miért »
Bringával mész dolgozni? Így öltözz fel sikkesen! »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
A bazsalikom és a paradicsom együtt nagyon ütős, ez most ismét bebizonyosodik. Ez az olasz leves a fűszerezésen kívül abban különbözik a miénktől, hogy nem kell hozzá rántást készíteni. Ha nem bírsz sokat várni az ételre, a bazsalikomos paradicsomleves remek megoldás.
Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg paradicsomkonzerv
- 1 kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 2 szál friss rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 kávéskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Nyomd hozzá a fokhagymát, majd add hozzá az apró kockára vágott paradicsomot és a kaliforniai paprikát. Sózd, borsozd, és pár percig párold, közben kevergesd. Tedd hozzá a sűrített paradicsomot, és öntsd fel körülbelül egy-másfél liter vízzel.
Ha felforr, add hozzá a bazsalikomot és a rozmaringot. Hagyd pár percig főni, majd botmixerrel turmixold össze. Ha túl sűrűnek találod, önts még hozzá kevés vizet. Főzhetsz bele tésztát is. Tálaláskor díszítsd bazsalikommal, és szórj a levesbe reszelt sajtot.

Még több recept