Ízletes olasz bazsalikomos paradicsomleves
15 perces recept
A bazsalikomos paradicsomleves hidegen-melegen egyaránt jólesik.

Ízletes olasz bazsalikomos paradicsomleves
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bazsalikom és a paradicsom együtt nagyon ütős, ez most ismét bebizonyosodik. Ez az olasz leves a fűszerezésen kívül abban különbözik a miénktől, hogy nem kell hozzá rántást készíteni. Ha nem bírsz sokat várni az ételre, a bazsalikomos paradicsomleves remek megoldás.

Bazsalikomos paradicsomleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg paradicsomkonzerv
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 2 szál friss rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 kávéskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Nyomd hozzá a fokhagymát, majd add hozzá az apró kockára vágott paradicsomot és a kaliforniai paprikát. Sózd, borsozd, és pár percig párold, közben kevergesd. Tedd hozzá a sűrített paradicsomot, és öntsd fel körülbelül egy-másfél liter vízzel.

Ha felforr, add hozzá a bazsalikomot és a rozmaringot. Hagyd pár percig főni, majd botmixerrel turmixold össze. Ha túl sűrűnek találod, önts még hozzá kevés vizet. Főzhetsz bele tésztát is. Tálaláskor díszítsd bazsalikommal, és szórj a levesbe reszelt sajtot.

Ezt is szeretjük