Isteni bazsalikomos húsgombócok gombás mártással
Jobb, mint a svéd húsgolyó
A bazsalikomos húsgombócok különlegesek és finomak.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A húsgombócról legközelebb ez a változat fog elsőként az eszedbe jutni. A hús és a gomba tökéletesen kiegészítik egymást. Kard Éva fogása krumplival és tésztával is kitűnő. 

Bazsalikomos húsgombóc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • bazsalikom

Mártáshoz

  • 25 dkg csiperke gomba
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 vöröshagyma
  • 2 teáskanál kukoricaliszt
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Vágd apróra a hagymát, a bazsalikomot, és add a darált húshoz. Ízlés szerint sózd, és szórd meg őrölt borssal. Gyúrd alaposan össze, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Tedd hozzá az egész tojást, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapj. Vizes kézzel készíts belőle kisebb golyókat. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, rakd bele a gombócokat, és a lángot mérsékelve süsd szép pirosra. Utána szedd ki a golyókat az olajból, és tedd félre.

A mártáshoz a vöröshagymát vágd fel apróra, a megtisztított gombát szeleteld fel ízlés szerint. A húsgolyók sütésénél visszamaradt zsiradékot hevítsd fel, majd rakd rá a vöröshagymát, és párold üvegesre. Mehet hozzá a gomba, ízlés szerint sózd, borsozd, és párold pár percig, majd öntsd fel a borral.

Tedd bele a pirosra sütött húsgolyókat, és félig lefedve főzd pár percig. A tejszínt keverd simára a kukoricaliszttel, majd öntsd rá a gombás húsgolyókra. Ezután óvatosan kevergetve főzd addig, amíg a szaft kellően besűrűsödik. Közben készíts hozzá köretet is, majd kanalazd rá a húsgolyókat a gombamártással.

Ezt is szeretjük