Isteni olasz édesség: így készül a barackos panna cotta
Az olaszok imádják a finom és egyszerűen készíthető ételeket. Erre tökéletes példa a panna cotta.
Ez az egyszerűségében nagyszerű tejszínes édesség gyorsan mindenki kedvence lesz, nagyjából az első falatig kell eljutni az életre szóló függőséghez.
Bármilyen gyümölccsel kiegészítheted, mindegyik jól megy az édes, tejszínes krémhez.
Barackos panna cotta
Hozzávalók:
- 4 dl tejszín
- 2,5 dl tej
- 10 g zselatin
- 5-8 dkg cukor
- 1 rúd vanília
- 3-4 sárgabarack
- 1-2 zöld kardamom
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A zselatint három-négy evőkanál vízzel keverd csomómentesre, majd add hozzá a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vanília kikapart magját. Folyamatos kevergetés mellett forrald fel, majd adagold tálkákba, és ha lehűlt, tedd a hűtőbe három-négy órára. A felezett sárgabarackokat vágott felükkel lefelé tedd egy forró serpenyőbe fél percre, majd a gyümölcsöket halmozd a panna cotta tetejére.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A kardamomról fejtsd le a zöld héját, a belsejében található apró, fekete magvakat zúzd össze mozsárban, majd szórd meg a barackot.
Még több édesség!
Imádod a gyümölcsöket édességgel kombinálni? Nézz be néhány jó ötletért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- lekvár
- édességek
Isteni császármorzsa édes nyári lekvárokkal
- gyümölcs
- eper
Sütésmentes mascarpone-torta
- gyümölcs
- sütemény