Krémes barackos müzlitorta
A sütőt sem kell bekapcsolni hozzá
A barackos müzlitortával nincs sok dolgod, csak a hűtés tart sokáig. Igaz, megéri kivárni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezt a barackos müzlitortát tényleg nem ördöngösség összeállítani. Nem tudsz hibázni, ha friss és jó minőségű alapanyagokkal dolgozol, és nem akarod lerövidíteni a hűtési időt. A krém pedig akkor lesz igazán lágy, ha alacsony fordulatszámon kevered ki.

Barackos müzlitorta

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 20 dkg csokoládés müzli
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 30 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 őszibarack
  • 2 zacskó habfixáló
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd meg, a csokis müzlit törd össze vagy daráld le. Ezt követően keverd őket össze, majd nyomkodd egyenletesen a kezeddel egy közepes átmérőjű, sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaforma aljába. Figyelj, hogy az oldalára is kerüljön massza. Tedd a hűtőbe egy órára, hogy az alap megszilárduljon.

A krémhez a hideg habtejszínből két zacskó fixálóval verj nagyon kemény habot. A mascarponét, a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét keverd össze gépi habverővel, majd óvatosan forgasd a tejszínhabhoz. Ha már homogén a krém, egyenletesen simítsd a müzlis rétegre. Két órára tedd be dermedni a hűtőbe, és alufóliával fedd le a tortaformát, hogy a tejszín ne vegyen be semmilyen szagot. Ezt követően díszítsd a megmosott és cikkekre vágott őszibarackokkal, majd egy napra rakd vissza a hűtőbe. Tálalás előtt a tortakarikát vedd le róla, és úgy szeleteld. 

Ezt is szeretjük