30 perces barackos vajas piskóta
Így nem süllyed le a gyümölcs a tészta aljára
A zamatos barackos lepény ideális váratlan vendégek érkezésekor is.

30 perces barackos vajas piskóta
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az illatos barackos lepény igazi retró édesség, amit képtelenség megunni. A tésztája nagyon puha, és még másnap is olyan, mintha éppen a sütőből vetted volna ki. Vaníliás krémmel tálalva még csábítóbb. Nem nagy kihívás elkészíteni.

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 30 dkg őszibarack
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. Keverd habosra a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egyenként add hozzá a tojások sárgáját. Reszeld bele a citrom héját. A fehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval, és óvatosan forgasd össze a vajas krémmel. A lisztet vegyítsd a sütőporral, majd szitáld a masszához.

Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és öntsd bele a tésztát. A barackot mosd meg, darabold fel. Utána forgasd kevés lisztbe, így nem fog lesüllyedni a süti aljára. Szórd a tésztára, tedd előmelegített sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd meg 170 fokon. Ha túl gyorsan barnul, rakj a tetejére sütőpapírt. Teszteld, mielőtt kivennéd. Szúrj bele egy hegyes kést. Ha nem tapad hozzá massza, a tészta biztos, hogy jól átsült. Hagyd a tepsiben teljesen kihűlni, majd szórd meg porcukorral.

Blog.hu ajánló