30 perces barackos vajas piskóta
Így nem süllyed le a gyümölcs a tészta aljára
A zamatos barackos lepény ideális váratlan vendégek érkezésekor is.

30 perces barackos vajas piskóta
Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ha megkóstolod, nem fogsz más édességet kívánni: könnyű, diétás és finom »

Most nagyon olcsók: 8 ruhadarab, amit érdemes beszerezni a leárazásokon »

Michael Jackson 20 éves lánya smink nélkül még gyönyörűbb: megmutatta vagány stílusát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az illatos barackos lepény igazi retró édesség, amit képtelenség megunni. A tésztája nagyon puha, és még másnap is olyan, mintha éppen a sütőből vetted volna ki. Vaníliás krémmel tálalva még csábítóbb. Nem nagy kihívás elkészíteni.

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 30 dkg őszibarack
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. Keverd habosra a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egyenként add hozzá a tojások sárgáját. Reszeld bele a citrom héját. A fehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval, és óvatosan forgasd össze a vajas krémmel. A lisztet vegyítsd a sütőporral, majd szitáld a masszához.

Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és öntsd bele a tésztát. A barackot mosd meg, darabold fel. Utána forgasd kevés lisztbe, így nem fog lesüllyedni a süti aljára. Szórd a tésztára, tedd előmelegített sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd meg 170 fokon. Ha túl gyorsan barnul, rakj a tetejére sütőpapírt. Teszteld, mielőtt kivennéd. Szúrj bele egy hegyes kést. Ha nem tapad hozzá massza, a tészta biztos, hogy jól átsült. Hagyd a tepsiben teljesen kihűlni, majd szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük