Ellenállhatatlan barackos sajttorta: fantasztikusan krémes, és sütni sem kell
Ha nincs kedved sütni, de csodás desszertre vágysz, a lágy sajttorta az egyik legjobb választás. Barackkal különösen finom.

barackos-sajttorta-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jól behűtött, krémes, lágy sajttorta az egyik legfinomabb édesség, ráadásul melegben sem macera összedobni, hisz nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt. A barackos változat most friss gyümölcsből is készülhet. Érdemes kapcsos tortaformában készíteni, hogy könnyebb legyen kivenni a formából. 

Barackos sajttorta

Hozzávalók

A kekszes alaphoz

  • 20 dkg édes keksz
  • 15 dkg vaj

A sajtkrémes réteghez

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 csomag habfix
  • 3 cl víz
  • 1 dkg zselatinpor

A tetejére

  • 4 db barack
  • 1 csomag zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A darált vagy apróra tört édes kekszet dolgozd össze a felolvasztott vajjal, majd a masszával béleld ki egy közepes tortaforma alját. Tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémes részt. 
 

A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével dolgozd jó habosra. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval. A zselatint keverd el a vízben, majd mikróban melegítsd fél percig, és add a tejszínhez. Forgasd a mascarponés keverékhez. Vedd ki a hűtőből a tortaalapot, majd a formából kivéve húzd le róla a sütőpapírt, és rakd vissza a formába. Kanalazd a tetejére a mascarponés krémet, majd tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy megdermedjen.


A tetején a barackot szeleteld fel, és rendezd el a krémen. A zselatint készítsd el a zacskó hátoldalán található utasítás szerint, és csorgasd a tetejére. Tedd vissza a hűtőbe. 

A barack omlós tésztájú, édes pitébe is jó választás. A gyümölcs finom krémesre sül. 

Ezt is szeretjük