Könnyű, krémes barackfelfújt a nagyi receptje szerint
A barackfelfújt tipikus hétköznapi desszert, amit munka után is könnyen, gyorsan összedobhatsz.
- Ez a trend tartja most lázban a hírességeket: a Barbiecore nem spórol a rózsaszínnel, de a nőies sikket sem mellőzi »
- Szuper könnyű hidratálók: pótolják az elvesztett nedvességet, és ragyogóvá teszik a bőrt – Árakkal, lelőhelyekkel »
- A Stranger Things 20 éves színésznőjét így nem láthattad a sorozatban: Sadie Sink dögös, nőies ruhákra váltott »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
Ha már nem tudod kitalálni, mit készíts friss gyümölcsből, esetleg unod a pitéket, próbáld ki ezt a gyors és olcsó barackfelfújtat. Őszi- és sárgabarackból is isteni.

Barackfelfújt
Hozzávalók 8 szelethez
- 50 dkg barack
- 1 liter tej
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg baracklekvár
- 4 evőkanál búzaliszt
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tejben keverd el a vaníliás cukrot és a kristálycukrot. A vajat olvaszd fel, pirítsd benne aranysárgára a lisztet, és engedd fel a cukros tejjel. Folytonos kevergetés mellett forrald négy-öt percig, majd vedd le a tűzről, és várd meg, amíg kihűl. Keverd bele a tojássárgákat. A fehérjékből verj kemény habot, és azt is forgasd hozzá szép lassan, legvégül pedig a baracklekvárt.
A gyümölcsöt mosd meg, magozd ki, majd vágd nagyobb cikkekre, rakd le szépen egy kivajazott felfújtas- vagy kerámiaedénybe, és öntsd rá a krémet. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt süsd meg szép pirosra. Tálalás előtt hintsd meg porcukorral.
Még több recept