Könnyű, krémes barackfelfújt a nagyi receptje szerint
A barackfelfújt tipikus hétköznapi desszert, amit munka után is könnyen, gyorsan összedobhatsz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha már nem tudod kitalálni, mit készíts friss gyümölcsből, esetleg unod a pitéket, próbáld ki ezt a gyors és olcsó barackfelfújtat. Őszi- és sárgabarackból is isteni.

Barackfelfújt

Hozzávalók 8 szelethez

  • 50 dkg barack
  • 1 liter tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg baracklekvár
  • 4 evőkanál búzaliszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejben keverd el a vaníliás cukrot és a kristálycukrot. A vajat olvaszd fel, pirítsd benne aranysárgára a lisztet, és engedd fel a cukros tejjel. Folytonos kevergetés mellett forrald négy-öt percig, majd vedd le a tűzről, és várd meg, amíg kihűl. Keverd bele a tojássárgákat. A fehérjékből verj kemény habot, és azt is forgasd hozzá szép lassan, legvégül pedig a baracklekvárt.

A gyümölcsöt mosd meg, magozd ki, majd vágd nagyobb cikkekre, rakd le szépen egy kivajazott felfújtas- vagy kerámiaedénybe, és öntsd rá a krémet. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt süsd meg szép pirosra. Tálalás előtt hintsd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük