Könnyű, krémes barackfelfújt a nagyi receptje szerint
A barackfelfújt tipikus hétköznapi desszert, amit munka után is könnyen, gyorsan összedobhatsz.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már nem tudod kitalálni, mit készíts friss gyümölcsből, esetleg unod a pitéket, próbáld ki ezt a gyors és olcsó barackfelfújtat. Őszi- és sárgabarackból is isteni.

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 50 dkg barack
  • 1 liter tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg baracklekvár
  • 4 evőkanál búzaliszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejben keverd el a vaníliás cukrot és a kristálycukrot. A vajat olvaszd fel, pirítsd benne aranysárgára a lisztet, és engedd fel a cukros tejjel. Folytonos kevergetés mellett forrald négy-öt percig, majd vedd le a tűzről, és várd meg, amíg kihűl. Keverd bele a tojássárgákat. A fehérjékből verj kemény habot, és azt is forgasd hozzá szép lassan, legvégül pedig a baracklekvárt.

A gyümölcsöt mosd meg, magozd ki, majd vágd nagyobb cikkekre, rakd le szépen egy kivajazott felfújtas- vagy kerámiaedénybe, és öntsd rá a krémet. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt süsd meg szép pirosra. Tálalás előtt hintsd meg porcukorral.

Blog.hu ajánló