Hipergyors banános muffin
Fél órát sem kell várni rá
Az elronthatatlan banános muffin több napig puha, omlós marad. Idő- és pénztárcakímélő édesség.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a nagy ünnepi lakmározások után csak egy egyszerű, gyors sütire vágysz, a banános muffinnál aligha létezik jobb választás. Csokidarabkákkal megszórva még finomabb.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 3 érett banán
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg csoki
  • 8 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 dkg porcukor
  • 1 tasak sütőpor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a tejjel, dolgozd hozzá a vajat, a cukrot, a sütőport és a sót. Akkor jó, ha a massza kellemesen könnyű és homogén. Add hozzá a pépessé turmixolt banánt. Addig hagyd pihenni a tésztát, amíg kivajazod a formákat. Ha kész, kanalazd bele a masszát, szórd meg apróra vágott csokival. Arra figyelj, hogy csak háromnegyedig töltsd a lyukakat, mert a tészta sütés közben még nő.

Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon 15 percig süsd. Akkor tűpróbával ellenőrizd, hogy a muffinok valóban elkészültek-e. Az egyikbe szúrj egy hegyes eszközt. Ha üresen húzod ki a tésztából, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd még egy kicsit. Várd meg, amíg a muffinok kihűlnek, tálaláskor még porcukorral is megszórhatod őket.

Ezt is szeretjük