Bakonyi betyárleves
Egy forró és laktató levesnél kevés jobb dolog van a hideg téli napokon, a bakonyi betyárleves tökéletesen megfelel a kritériumoknak.
A betyárok öröksége a hazai konyha jellegzetes fogása, jó zsíros, paprikás. Forrón, egy nagy pohár tejföllel és egy szép nagy karéj kenyérrel fogyasztva az igazi.
Füstölt csülökkel a legjobb, de ha épp nincs kéznél, egy kis sertéscomb is megfelelően helyettesítheti.
Bakonyi betyárleves
Hozzávalók:
- 40 dkg füstölt csülök
- 15 dkg gomba
- 15 dkg kolbász
- 10 dkg húsos szalonna
- 4 sárgarépa
- 2 gyökér
- 1 nagyobb fej hagyma
- 1 paradicsom
- 1 tv paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1 púpozott evőkanál pirospaprika
- liszt, tejföl a habaráshoz
- só, bors, olaj
Elkészítés ideje:
Négy óra.
Elkészítés menete:
Fogd a csülköt és egy lábasnyi vizet, majd egyesítsd őket a tűzhelyen, és főzd, amíg meg nem puhul a hús. Ha már megpuhult, vedd ki a vízből, kockázd fel, és tedd félre. Darabold apróra a hagymát és a szalonnát, kezdd el pirítani őket egy kis olajon. Ha már megpirult, jöhet hozzá a többi zöldség is felkarikázva, kockázva, kihez melyik áll közelebb - a petrezselymet csak az utolsó 10-15 percre rakd bele -, valamint só, bors és a pirospaprika, meg egy kis víz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Főzd együtt körülbelül öt percig, utána keverd hozzá a húst, dobd bele a felkarikázott kolbászt, majd az egészet öntsd fel vízzel, hogy ellepje. Addig kell együtt főniük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Amint ez megtörtént, már csak egy dolgod van: liszttel és tejföllel kicsit besűríteni, utána még nagyjából tíz percig főzni, és már kész is van.
Forró és laktató
Ha dideregve érsz haza, és nem vágysz semmire, csak egy forró finomságra, ami eltelít, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- krumpli
- kolbász
Paprikás krumpli
- sült csirke
- húsételek
Paprikás csirke spanyol módra
- leves
- levesdiéta