Nagyon szaftos bakonyi sertésszelet: tejszínnel még krémesebb a szaft
Omlós, puha hússzeletek sok-sok finomsággal, szalonnával, gombás, tejszínes szósszal: a bakonyi sertés nem véletlenül olyan népszerű.

- A 25 éves, gyönyörű teniszcsillag Victoria’s Secret-kollekcióval jelentkezett: Naomi Osaka megőrizte természetességét a fotókon »
- Csodás sminkújdonságok, melyek felpezsdítik a tavaszi megjelenést: árakkal mutatjuk a nőies és ragyogó árnyalatokat »
- Lady Gagát modellnek kérték fel, művészi alkotássá varázsolta a reklámot: megkapóan természetes »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Most te is könnyen hozzájuthatsz gombához egy erdei séta során, de csak akkor használd fel, ha biztos vagy abban, hogy nem mérgező. A bakonyi sertésszelethez különösen jól jön. A kisebb gombákat egyben is hagyhatod, a közepeseket azonban érdemes félbevágni. Ezúttal tejföl helyett tejszín kerül a habarásba. Rizzsel és galuskával is tálalhatod.
Bakonyi sertésszelet receptje
Hozzávalók
- 60 dkg sertéskaraj
- 20 dkg gomba
- 10 dkg szalonna
- 3 evőkanál liszt
- 2 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A karajt szeleteld fel, és kicsit klopfold ki, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Forgasd meg kevés lisztben. A szalonnát és a vöröshagymát kockázd fel, a gombát tisztítsd meg.
Egy lábosban süsd zsírjára a szalonnát, majd szedd ki a visszamaradt pörcöket. Tedd a zsiradékba a hússzeleteket, és mindkét oldalukat hirtelen süsd meg, majd szedd ki. Dobd a lábosba az apróra vágott vöröshagymát, a gombát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot, valamint szórd meg pirospaprikával. Fedd le, és 10-15 percig párold. Ekkor rakd vissza a húst, és együtt főzd puhára.
A gombás keveréket öntsd fel a liszttel simára kevert tejszínnel. Rottyantsd össze pár perc alatt, és már tálalhatod is.
A gomba a tésztára is remek, az olasz hosszúmetéltet, a tagliatellét is feldobja.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept