Szaftos sertéscomb bakonyi módon: füstölt szalonnás alap adja meg a karakterét

A füstölt szalonnás alappal készülő bakonyi sertéscomb télen-nyáron jóleső ebéd.

Bakonyi sertéscomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A füstölt szalonnával és gombával készülő mennyei bakonyi sertéscomb télen-nyáron jóleső ebéd. Alapját a szalonna mellett gomba adja. Tálalhatod rizzsel vagy házi nokedlivel, amelyet mindenképp tanulj meg elkészíteni, mert pillanatok alatt elkészül, és sokkal olcsóbb, mint ha boltban vásárolnád.

 

Bakonyi sertéscomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sertéscomb
  • 25 dkg gomba
  • 12 dkg tejföl
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 teáskanál liszt
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéscombot csíkozd fel. A szalonnát vágd kockákra, olvaszd ki a zsírját, a pörcöket szedd ki. A visszamaradt zsíron futtasd meg a húst, majd szedd ki ezt is egy tálra, és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben párold üvegesre a felkockázott hagymát. Amikor már puha, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, és add hozzá a felszeletelt gombát. Szórd meg sóval és borssal, és hagyd a tűzön addig, amíg a gomba összeesik, és levet ereszt. Ekkor tedd bele vissza a húst. Szórd meg ezt is egy kevés sóval, borssal, Cayenne-borssal, hogy enyhén csípős legyen, fedd le, és egy óra alatt főzd puhára. Néha ellenőrizd, kell-e alá víz, de a gomba magától is sok levet enged. Amikor a hús már teljesen megpuhult, a tejfölt keverd el egy kevés liszttel és néhány kiskanállal a pörkölt levéből. Csorgasd a fazékba, ezzel sűrítsd be. Végül pakold vissza a sült szalonnát is a lábosba.

 

A nagy kalapjáról híres portobello gomba hamburger töltelékébe is mehet.

Füstös portobelloburger: a gomba gazdag páctól mennyei

Ha nem eszel húst, de a hamburgerről azért nem szeretnél lemondani, akkor dobd a buciba ezt a szaftos portobello gombát: a wow-élmény garantált!

Elolvasom

Kép: from_my_point_of_view / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük