Szaftos sertéscomb bakonyi módon: füstölt szalonnás alap adja meg a karakterét
A füstölt szalonnás alappal készülő bakonyi sertéscomb télen-nyáron jóleső ebéd.
A füstölt szalonnával és gombával készülő mennyei bakonyi sertéscomb télen-nyáron jóleső ebéd. Alapját a szalonna mellett gomba adja. Tálalhatod rizzsel vagy házi nokedlivel, amelyet mindenképp tanulj meg elkészíteni, mert pillanatok alatt elkészül, és sokkal olcsóbb, mint ha boltban vásárolnád.
Bakonyi sertéscomb
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sertéscomb
- 25 dkg gomba
- 12 dkg tejföl
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 teáskanál liszt
- 1 hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál Cayenne-bors
- só
- bors
Elkészítés:
A sertéscombot csíkozd fel. A szalonnát vágd kockákra, olvaszd ki a zsírját, a pörcöket szedd ki. A visszamaradt zsíron futtasd meg a húst, majd szedd ki ezt is egy tálra, és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben párold üvegesre a felkockázott hagymát. Amikor már puha, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, és add hozzá a felszeletelt gombát. Szórd meg sóval és borssal, és hagyd a tűzön addig, amíg a gomba összeesik, és levet ereszt. Ekkor tedd bele vissza a húst. Szórd meg ezt is egy kevés sóval, borssal, Cayenne-borssal, hogy enyhén csípős legyen, fedd le, és egy óra alatt főzd puhára. Néha ellenőrizd, kell-e alá víz, de a gomba magától is sok levet enged. Amikor a hús már teljesen megpuhult, a tejfölt keverd el egy kevés liszttel és néhány kiskanállal a pörkölt levéből. Csorgasd a fazékba, ezzel sűrítsd be. Végül pakold vissza a sült szalonnát is a lábosba.
A nagy kalapjáról híres portobello gomba hamburger töltelékébe is mehet.
Füstös portobelloburger: a gomba gazdag páctól mennyei
Ha nem eszel húst, de a hamburgerről azért nem szeretnél lemondani, akkor dobd a buciba ezt a szaftos portobello gombát: a wow-élmény garantált!
ElolvasomKép: from_my_point_of_view / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- cukkini
- saláták, zöldséges ételek
Fűszeres, szaftos cukkinihajó ropogós sajttal: kétféle töltelékkel is elkészítheted
- paprika
- paradicsom
Szaftos lecsó sütőben sütve: füstölt szalonnás alappal készítsd
- bogrács
- savanyú káposzta