Laktató bakonyi leves sertéscombból: már egy tányér eltelít belőle

A bakonyi leves füstölt szalonnás alappal, sertéscombból, gombából és jó sok tejföllel készül.

Bakonyi leves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a mennyei bakonyi leves annyira laktató, hogy komolyabb második fogás már nem is szükséges utána. Készítheted jó időben akár bográcsban is. A füstölt szalonnás alap adja meg a karakterét, erre jöhet a hús és a sokféle zöldség, amitől szinte megáll benne a kanál.

Bakonyi leves

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg sertéscomb
  • 25 dkg gomba
  • 20 dkg tejföl
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 2 sárgarépa
  • 2 krumpli
  • 1 fehérrépa
  • 1 hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A felkockázott szalonnának olvaszd ki a zsírját. Ha kész, a pörcöket szedd ki. A visszamaradt zsíron először párold üvegesre az apróra vágott hagymát, majd amikor már puha, add hozzá a kockákra vágott húst is. Sózd, borsozd, és pirítsd fehéredésig. Ekkor húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, a paprikával és a paradicsommal. Öntsd fel kevés vízzel, és kezdd el főzni.

 

Amíg a hús puhul, a répákat, a krumplit és a gombát is tisztítsd meg és szeleteld fel. A kolbász héját húzd le, és vágd karikára. Add mindet a húshoz, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és egy óra alatt lassú tűzön főzd őket össze.

 

Amikor már minden hozzávaló megpuhult, a tejfölt keverd ki a liszttel. Adj hozzá egy-két evőkanállal a levesből is, majd az így kapott habarást öntsd vissza a fazékba. Forrald néhány percig, amíg enyhén besűrűsödik. A főzés legvégén tedd vissza a levesbe a szalonnapörcöket, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

A kora nyár nagy slágeréből, az eperből is mennyei levest főzhetsz: most egy tejmentes változatot mutatunk.

Sűrű eperkrémleves tejmentesen: behűtve a legjobb

A lédús és édes eperből legtöbbször sütemény, lekvár vagy szörp készül, azonban gyümölcslevesnek is mennyei. Hidegen kínálva nincs nála hűsítőbb fogás a nyári napokra.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük