Fokhagymás, zöldfűszeres bagett: házi fűszervajjal a legízletesebb

Magad is elkészítheted otthon a friss, ropogós bagettet fokhagymás fűszervajjal töltve.

Bagett házi fűszervajjal receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha kóstoltad már a szupermarketekben kapható, előrecsomagolt zöldfűszeres bagettet, talán átfutott az agyadon, hogy ilyet akár te is készíthetsz otthon. A boltokban sokféle finom bagettet találsz, a tölteléket pedig magad állíthatod össze lehetőleg nagyon jó minőségű vajból és friss zöldfűszerekből.

Bagett házi fűszervajjal

Hozzávalók

  • 20 dkg vaj
  • 2 db bagett
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • 2 ág rozmaring
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor snidling
  • 0.5 citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A vajat vedd ki a hűtőből, hogy formázható, puha állagot vegyen fel. A zöldfűszereket mosd meg alaposan, aprítsd fel, és keverd el a vajjal. Sózd meg, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, és reszeld bele a citromhéjat is. Érdemes olyan citromot választani hozzá, amit nem kezeltek vegyszerrel. A bagettek tetejét éles késsel mélyen vagdosd be, oszd el bennük a fűszervajat, majd csavard őket alufóliába, és told a sütőbe. A vaj hat perc alatt lágyra olvad így a sütőben. Ekkor vedd ki, és melegen, de ne túl forrón tálald.

Még vonzóbb lesz ez a vendégváró finomság, ha a bagettet is házilag készíted el hozzá.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük