Fokhagymás, zöldfűszeres bagett: házi fűszervajjal a legízletesebb
Magad is elkészítheted otthon a friss, ropogós bagettet fokhagymás fűszervajjal töltve.
Ha kóstoltad már a szupermarketekben kapható, előrecsomagolt zöldfűszeres bagettet, talán átfutott az agyadon, hogy ilyet akár te is készíthetsz otthon. A boltokban sokféle finom bagettet találsz, a tölteléket pedig magad állíthatod össze lehetőleg nagyon jó minőségű vajból és friss zöldfűszerekből.
Bagett házi fűszervajjal
Hozzávalók
- 20 dkg vaj
- 2 db bagett
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág bazsalikom
- 2 ág rozmaring
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor snidling
- 0.5 citrom reszelt héja
- só
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A vajat vedd ki a hűtőből, hogy formázható, puha állagot vegyen fel. A zöldfűszereket mosd meg alaposan, aprítsd fel, és keverd el a vajjal. Sózd meg, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, és reszeld bele a citromhéjat is. Érdemes olyan citromot választani hozzá, amit nem kezeltek vegyszerrel. A bagettek tetejét éles késsel mélyen vagdosd be, oszd el bennük a fűszervajat, majd csavard őket alufóliába, és told a sütőbe. A vaj hat perc alatt lágyra olvad így a sütőben. Ekkor vedd ki, és melegen, de ne túl forrón tálald.
Még vonzóbb lesz ez a vendégváró finomság, ha a bagettet is házilag készíted el hozzá.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció