Az eredeti bácskai rizses hús
Hagyományos egytálétel
A menzákról ismerős fogást bármikor összedobhatod a konyhádban, egyszerű és laktató.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rizses hús amellett, hogy finom, olcsón összehozható, nagy adagban is elkészítheted, így, ha sokan vagytok, vagy a hétre előre főzöl, akkor is jó megoldás.

A külön és az együtt főzött rizsnek is nagy tábora van, készítheted bárhogy, a lényeg, hogy minden összetevő szépen megpuhuljon.

Bácskai rizses hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 25 dkg rizs
  • 2 tv paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj
  • pár szál friss petrezselyem

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg, vágd fel körülbelül 2x2 centis kockákra, sózd be és tedd félre. A hagymát szintén kockázd fel, majd olajon dinszteld meg. Ha már szépen megfonnyadt, add hozzá a húst is, pirítsd fehérre, majd keverd hozzá a pirospaprikát, és fűszerezd hangulatod szerint, valamint add hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát is.

Hagyd így főni az egészet, amíg a hús alaposan meg nem puhul, ha szükséges, még öntsd fel némi vízzel. A rizst pirítsd meg némi olajon, majd kétszeres mennyiségű vízzel főzd puhára. Ha elkészült, keverd a húshoz, szórd meg petrezselyemmel, hagyd együtt rotyogni őket pár percig, aztán vedd le a tűzről, és már kész is vagy.

Szaftosak, zamatosak, ellenállhatatlanok

Igen, ezek a pörköltek, a magyaros konyha alapvetései, amiknél kevés jobb ételt találtak ki az elmúlt századok során, találd meg a kedvencedet!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük