Az eredeti bácskai rizses hús
Hagyományos egytálétel
A menzákról ismerős fogást bármikor összedobhatod a konyhádban, egyszerű és laktató.
Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)
Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)
Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)
Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Puha ajkak, egy éjszaka alatt: természetes ajakbalzsam házilag »
A 30 éves modell ilyen dögös 2 gyerek után: Candice Swanepoel bombatestet villantott »
Így még nem gondoltál a zoknira: stílusos kiegészítő lehet, ha nem rejtegeted »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
A rizses hús amellett, hogy finom, olcsón összehozható, nagy adagban is elkészítheted, így, ha sokan vagytok, vagy a hétre előre főzöl, akkor is jó megoldás.
A külön és az együtt főzött rizsnek is nagy tábora van, készítheted bárhogy, a lényeg, hogy minden összetevő szépen megpuhuljon.
Bácskai rizses hús
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 25 dkg rizs
- 2 tv paprika
- 2 paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
- olaj
- pár szál friss petrezselyem
Elkészítés ideje:
Másfél óra.
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg, vágd fel körülbelül 2x2 centis kockákra, sózd be és tedd félre. A hagymát szintén kockázd fel, majd olajon dinszteld meg. Ha már szépen megfonnyadt, add hozzá a húst is, pirítsd fehérre, majd keverd hozzá a pirospaprikát, és fűszerezd hangulatod szerint, valamint add hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát is.
Hagyd így főni az egészet, amíg a hús alaposan meg nem puhul, ha szükséges, még öntsd fel némi vízzel. A rizst pirítsd meg némi olajon, majd kétszeres mennyiségű vízzel főzd puhára. Ha elkészült, keverd a húshoz, szórd meg petrezselyemmel, hagyd együtt rotyogni őket pár percig, aztán vedd le a tűzről, és már kész is vagy.
Szaftosak, zamatosak, ellenállhatatlanok
Igen, ezek a pörköltek, a magyaros konyha alapvetései, amiknél kevés jobb ételt találtak ki az elmúlt századok során, találd meg a kedvencedet!
OLVASD EL EZT IS!

- paprika
- paradicsom
Hortobágyi húsos palacsinta

- tojás
- paprika
Fűszeres húspogácsa

- paprika
- paradicsom