Az eredeti bácskai rizses hús

Hagyományos egytálétel

A menzákról ismerős fogást bármikor összedobhatod a konyhádban, egyszerű és laktató.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rizses hús amellett, hogy finom, olcsón összehozható, nagy adagban is elkészítheted, így, ha sokan vagytok, vagy a hétre előre főzöl, akkor is jó megoldás.

A külön és az együtt főzött rizsnek is nagy tábora van, készítheted bárhogy, a lényeg, hogy minden összetevő szépen megpuhuljon.

Bácskai rizses hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 25 dkg rizs
  • 2 tv paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj
  • pár szál friss petrezselyem

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg, vágd fel körülbelül 2x2 centis kockákra, sózd be és tedd félre. A hagymát szintén kockázd fel, majd olajon dinszteld meg. Ha már szépen megfonnyadt, add hozzá a húst is, pirítsd fehérre, majd keverd hozzá a pirospaprikát, és fűszerezd hangulatod szerint, valamint add hozzá a felkockázott paradicsomot és paprikát is.

Hagyd így főni az egészet, amíg a hús alaposan meg nem puhul, ha szükséges, még öntsd fel némi vízzel. A rizst pirítsd meg némi olajon, majd kétszeres mennyiségű vízzel főzd puhára. Ha elkészült, keverd a húshoz, szórd meg petrezselyemmel, hagyd együtt rotyogni őket pár percig, aztán vedd le a tűzről, és már kész is vagy.

Szaftosak, zamatosak, ellenállhatatlanok

Igen, ezek a pörköltek, a magyaros konyha alapvetései, amiknél kevés jobb ételt találtak ki az elmúlt századok során, találd meg a kedvencedet!

A legfinomabb paprikások és pörköltek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük