Baconbe göngyölt, roppanós spárga: ezzel a mártogatóssal még finomabb
A rengeteg módon elkészíthető spárga baconbe csavarva egyszerűen fantasztikus!
Ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb étel, amit a spárgából készíthetsz. Ha puhábban szereted az egészséges, karcsúsító zöldséget, rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd három-öt percig, mielőtt baconbe tekered. Hollandi mártással még jobb!
Baconös spárga
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg spárga
- 25 dkg bacon
- 5 dkg vaj
- só
- bors
- olaj
Hollandi mártáshoz
- 20 dkg vaj
- 3 db tojássárgája
- 3 evőkanál víz
- 1 teáskanál citromlé
- fehérbors
- só
Elkészítés:
A spárgát alaposan mosd meg, majd vágd le a fás végeit. Tekerd körbe baconnel, szórj rá kevés sót vagy borsot. Sorakoztasd tepsibe, és locsold meg kevés olajjal és olvasztott vajjal. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd pirosra, ropogósra 15-20 perc alatt. Közben többször forgasd meg, hogy egyformán piruljon.
Készítsd el a hollandi mártás egyszerűbb változatát. A tojássárgákat rakd egy hőálló edénybe, és keverd habosra. Vízgőz felett, kis lángon addig kavard, amíg jó sűrű nem lesz. Adagold hozzá több részletben az olvasztott vajat, a vizet, majd ízesítsd sóval, borssal, citromlével.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció