Kiadós baconos-sajtos tészta szárított paradicsommal: kiadós, gyors fogás
A baconos-sajtos tészta nagyon hamar készen van, és roppant kiadós.

Gyors ebéd vagy vacsora gyanánt tökéletes választás a baconos-sajtos tészta, amelynek a lelkét a szalonna mellett a fűszeres olajban érő szárított paradicsom adja. Használd hozzá a kedvenc zöldfűszereidet!
Baconos-sajtos tészta szárított paradicsommal
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg szélesmetélt
- 8 szelet bacon
- 5 dl főzőtejszín
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 üveg szárított paradicsom
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. A bacont és a szárított paradicsomot kockázd fel.
A bacont egy tapadásmentes serpenyőben pirítsd meg. Ha szükséges, egy kevés olívaolajat is önthetsz alá. Ha már ropogósra sült, szűrőlapáttal szedd ki. Ugyanabban a serpenyőben olvaszd össze vajat a szárított paradicsom fűszeres levével. Add hozzá a paradicsomot, bazsalikomot, oregánót, egy kis sót és borsot, majd öntsd fel a tejszínnel, és forrald össze. Forgasd bele a tésztát és a baconkockákat is, végül szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Reszelt sajttal tálald.
Szárított paradicsomból pestót is összedobhatsz, ami szintén isteni finom tésztához keverve.
Krémes piros pesto szárított paradicsomból: pirítósra kenve, de tésztán is isteni
A pesto, legyen zöld vagy piros, elképesztően ízletes szósz, amellyel egy egyszerű főtt tésztát is feldobhatsz.
Elolvasom