Omlós muffin baconnel és sajttal a tésztájában: sósan is nagyon egyszerű és finom
Baconnel és sajttal a tésztájában, sós kiadásban is ellenállhatatlan finomság a muffin.

baconos-sajtos muffin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A baconnel és sajttal sült sós muffin akár ebédre is tökéletes választás lehet, hiszen laktató, és pillanatok alatt össze lehet dobni. A tésztájába reszelt sajt olvad, miközben roppanósra sült baconkockák is megbújnak a kis darabokban.

Baconös-sajtos sós muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg tejföl
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag snidling
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 0.5 csomag sütőpor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A bacont kockázd fel, és serpenyőben süsd ropogósra. A lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral és a szódabikarbónával és a borssal. Egy másik tálban a tojást keverd el a tejföllel és az olajjal, adagold hozzá a lisztes részt is, végül keverd el az apróra vágott snidlinggel, a baconnel és a reszelt sajt felével. Óvatosan sózd meg, de vigyázz, a bacon is sós. A tésztát oszd el kapszlikkal kibélelt muffintepsiben, szórd a tetejére a maradék sajtot, és told 180 fokos sütőbe 25-30 percre, amíg teljesen átsül.

Akár a szalonnás tojásrántottát is elkészítheted muffinsütőben.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük