Puha baconös, sajtos pogácsa: sokáig elállnak az omlós falatkák

Isteni, ahogy a sütik illata, legyenek sósak vagy édesek, beterítik a lakást. Ez a pogácsa különösen alkalmas erre a feladatra.

baconös sajtos pogácsa
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pogácsában az a jó, hogy nem csak az illata finom, hanem bármilyen vendégségben, baráti összejövetelen sikert arat. Akár a legegyszerűbb sima változatról van szó, akár valamivel ízesítjük, szeretni fogják, a jó pogácsarecept pedig aranyat ér. A pogácsa egyetlen negatívuma talán, hogy kevés ideig áll el, és bár általában gyorsan elfogy, ha mégsem, másnap, harmadnap már nem az igazi az íze. Ezzel a pogácsával azonban más a helyzet.

baconös sajtos pogácsa kicsi

Baconös sajtos pogácsa

Hozzávalók

  • 500 gramm liszt
  • 250 gramm vaj
  • 150 gramm tejföl
  • 2 deciliter tej
  • 25 gramm élesztő (friss)
  • 2 darab tojássárgája
  • 150 gramm cheddar sajt (reszelt)
  • 200 gramm bacon
  • ízlés szerint
  • 1 darab tojás kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A bacont vágjuk apró kockákra, pirítsuk meg, és a kisült zsírt szűrjük le róla. Az élesztőt futtassuk fel a cukorral és a langyos tejjel. A puha vajat morzsoljuk el a liszttel, a sajttal, a tejföllel és a tojássárgájával, majd gyúrjunk az összetevőkből tésztát. Meleg helyen 25 percig kelesszük, majd gyúrjuk át, és további háromnegyed órán át hagyjuk kelni. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Nyújtsuk ki a tésztát egyujjnyi vastagra, és késsel vágjunk bele csíkokat. Szaggassuk ki pogácsaszaggatóval, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, tegyük rá a pogácsákat. Pihentessük még 10 percet, közben kenjük meg a felvert tojással, és süssük meg őket. 

Fotó: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük