Héjában sült krumpli sajttal és baconnel: a töltelék krémes, a szalonna ropogós
Egyszerű és nagyon finom vacsora a sajttal és baconnel töltött, héjában sült krumpli.

hejaban sult krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hideg esték egyik legfinomabb vacsorája a ropogós, héjában sült krumpli, főleg, ha minden finomsággal van megtöltve. Ebben a változatban a tejföl és a sajt dominál, miközben az egészet ropogós baconkockák dobják fel.

Baconos, sajtos héjában sült krumpli receptje

Hozzávalók:

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg bacon
  • 4 db nagy krumpli
  • 3 dl tejföl
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 teáskanál
  • 1 hagyma
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A krumplikat kívül nagyon alaposan mosd meg. Az olívaolajat keverd el a sóval, kend meg vele kívülről a krumplikat, csomagold alufóliába, kicsit szurkáld meg villával, és told a sütőbe egy órára. 

Amíg sül, a bacont és a hagymát kockázd fel, dobd őket együtt egy tapadásmentes serpenyőbe, és kevergetve süsd addig, amíg a hagyma üvegesre, a szalonna ropogósra pirul. Öntsd hozzá a tejfölt és a reszelt sajt felét is, és forrald össze.

Ha a krumpli megsült, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Amikor már kézbe tudod venni, mindegyiknek vágd fel a tetejét, ha szükséges, kicsit kapargasd ki a közepét, és kanalazd bele a baconös, tejfölös tölteléket. Szórd meg a tetejüket reszelt sajttal, és told vissza további negyedórára a sütőbe.

Ha ugyanennek az ételnek a húsmentes változatára vágysz, próbáld ki a héjában sült krumplit brokkolival töltve!

Ezt is szeretjük