Baconös, sajtos Hasselback-krumpli: kívül ropogós, belül puha

A héjában sült krumpli baconnel és cheddar sajttal telepakolva isteni vacsora lehet.

baonos-sajtos-hasselback-krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hideg őszi-téli estéken a forró ételek vacsorára is jólesnek. A Hasselback-krumplival alig van munka, mégis mindig nagy siker. Először ilyen bevagdosott, töltött burgonyát egy svéd, Hasselback nevű étteremben szolgáltak fel, innen az elnevezés. A baconnel és a cheddar sajttal nem foghatsz mellé.

Baconös, sajtos Hasselback-krumpli

Hozzávalók

  • 4 db nagy krumpli
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg bacon
  • 4 teáskanál vaj
  • 4 teáskanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg, és rakd egy vágódeszkára. Éles késsel vagdosd be, de arra ügyelj, hogy alul egyben maradjon. Locsold meg olívaolajjal, és néhány mélyedésbe pakolj egy-egy kis darabka vajat. Szórd meg sóval és borssal, majd 180 fokon süsd meg körülbelül 50-60 percig.
Amikor a krumpli már puha, a mélyedésekbe rakj sajt- és baconszeleteket. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még öt-tíz percig, amíg a sajt megolvad, a bacon ropogóssá válik, majd rögtön tálald. 
A vajjal összetört, tepsiben sült krumpli izgalmas, fantasztikusan krémes köret. Maradék krumplipüréből is tökéletes. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük