Baconös, sült krumplirózsa: ropogós és nagyon finom
Csavarj egyet rajta: az étvágygerjesztő, baconbe tekert krumplirózsa kiváló köretnek vagy akár önálló fogásnak is.
A krumplirózsa bármilyen egyszerű főételt ünnepivé varázsol. Nincs szükség sem kézügyességre, sem tapasztalatra, mégis káprázatos lesz. Tovább turbózhatod kevés reszelt sajttal. Mivel muffinsütőben sütöd, nem fog tocsogni az olajban.

Baconös krumplirózsa
Hozzávalók 8 szelethez
- 8 szelet bacon
- 8 db krumpli nagy
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- vaj
- zöldfűszer
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, mosd meg jó alaposan, majd vágd nagyon vékony szeletekre éles késsel vagy zöldséggyaluval. A bacont terítsd ki, és pakold rá a krumpliszeleteket úgy, hogy azok fedjék egymást, és túllógjanak a szalonnán. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, a kedvenc zöldfűszereddel, és kend meg vele a krumplit.
Óvatosan tekerd fel, hogy rózsa alakot kapj. Ha szükséges, igazgasd meg. Vajazd ki a muffinsütőt, és rakd bele a baconös krumplit. Előmelegített sütőben, 220 fokon süsd 30 perc alatt szép pirosra.
