Ropogós, fűszeres kelbimbó baconnel sütve: csak rakd a sütőbe
Az egyszerű, de ízletes sült kelbimbó hússal vagy akár magában fogyasztva is kiváló.
A kelbimbó igazi téli zöldség, rákmegelőző hatása régóta ismert. Egyre többen szeretik meg, sütve igazán finom. Hát még baconnel dúsítva. Remek hétköznapi vacsoraként vagy különleges köretként is számításba veheted. Ha önmagában eszed, tejföllel is leboríthatod.
Baconös kelbimbó
Hozzávalók
- 1 kg kelbimbó
- 10 dkg bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A kelbimbót alaposan mosd meg, csepegtesd le, a külső leveleket és a torzsát távolítsd el. Az olajat öntsd egy tálba, keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és rakd bele a kelbimbókat. Kézzel forgasd össze, hogy mindenhova jusson a fűszeres keverékből. A bacont és a vöröshagymát vágd apróra, és egy serpenyőben pirítsd meg.
Rakd a fűszeres kelbimbókat sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg a pirított vöröshagymával és baconnel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt.
Süss még több egészséges, kalóriaszegény zöldséget! Néhány trükk, és igazán ízletes, ropogós lesz a végeredmény.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció