Baconös-csirkés tészta sok petrezselyemmel: hétvégi maradékból is tökéletes
A baconös-csirkés tészta, amilyen gyorsan elkészül, olyan sebességgel el is fogy.

csirkes-baconos-teszta
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

A kendő nyáron is jól jön: gyönyörű frizurát készíthetsz vele 2 perc alatt »

Házi hűsítő krém napégésre: természetes és egyből leviszi a gyulladást »

A fekete nyáron is nagyon nőies lehet: így viseld a melegben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tészta olcsó, laktató, és gyorsan ínycsiklandó fogást varázsolhatsz belőle. Hétvégi maradékokat is használhatsz hozzá feltétnek. Így a sült csirkét is hozzákeverheted, néhány izgalmas fűszerrel és baconnel megbolondítva. Tálaláskor még sajttal is megszórhatod. 

Baconös-csirkés tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg tészta
  • 25 dkg csirkemell
  • 10 dkg bacon
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Kezdj egy nagy lábosban vizet forralni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és szórj hozzá egy teáskanál sót. Főzd meg a csomagoláson található utasítás szerint. Általában nyolc-tíz perc alatt lesz fogkemény. Szűrd le, csepegtesd le. Ne öntsd ki az egész főzőlevet, keveset vegyél ki belőle. 
 

A petrezselymet és a fokhagymát aprítsd fel, és kevés olajon, kevergetve süsd egy-két percig. Közben sózd, borsozd meg. 
Ha van maradék csirkéd, azt melegítsd meg. Ha nincs, a húst aprítsd fel. Pirítsd meg a feldarabolt bacont, a szalonnát szedd ki, a visszamaradt zsiradékban süsd meg a csirkét, és fűszerezd ízlés szerint. 
A tésztát rakd egy tálba, keverd össze a csirkével, a baconnel, és locsold meg az olívaolajjal. Ha túl száraz, a főzőléből is tehetsz rá. 
A spárgás tésztasalátának most van a szezonja. Gyorsan elkészül, és jó laktató. 

Ezt is szeretjük