Zamatos, puha libamáj baconös bundában sütve - Igazi csúcsfogás
A baconben sült libamáj valódi különlegesség. Ne csak étteremben válaszd, süsd otthon is tökéletesre.
Ha fűszeres, baconben sült libamájat kínálsz, mindenki elégedetten áll majd fel ebéd vagy vacsora végeztével az asztaltól. Ahhoz, hogy kísérletezgess, az alapanyag túlságosan drága. Tarts be néhány egyszerű szabályt, és krémesen finom végeredményt kapsz. Köret nélkül, kenyérrel is kiváló.
Baconben sült libamáj
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg libamáj
- 8 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A májat mosd meg. Vágd le róla a hártyát, az ereket, ha van rajta, akkor a zöld, epés részt is. Ha szeretnéd, hogy szép, világos színűre süljön, akkor körülbelül egy órával a sütés előtt áztasd be tejbe vagy hideg vízbe. Vágd hat-nyolc részre, majd ízlés szerint sózd, borsozd. A fokhagymát törd át fokhagymanyomón, és kend meg vele a szeleteket. Tekerd baconbe, és óvatosan tűzd meg hústűvel vagy fogpiszkálóval.
A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Tedd rá a májat, és süsd pirosra. Ezután rakd őket egy tűzálló edénybe, és előmelegített sütőben, 200 fokon még körülbelül 15 percig süsd attól függően, hogy mennyire szeretnéd puhára készíteni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció