Zamatos, puha libamáj baconös bundában sütve - Igazi csúcsfogás
A baconben sült libamáj valódi különlegesség. Ne csak étteremben válaszd, süsd otthon is tökéletesre.
Ha fűszeres, baconben sült libamájat kínálsz, mindenki elégedetten áll majd fel ebéd vagy vacsora végeztével az asztaltól. Ahhoz, hogy kísérletezgess, az alapanyag túlságosan drága. Tarts be néhány egyszerű szabályt, és krémesen finom végeredményt kapsz. Köret nélkül, kenyérrel is kiváló.
Baconben sült libamáj
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg libamáj
- 8 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A májat mosd meg. Vágd le róla a hártyát, az ereket, ha van rajta, akkor a zöld, epés részt is. Ha szeretnéd, hogy szép, világos színűre süljön, akkor körülbelül egy órával a sütés előtt áztasd be tejbe vagy hideg vízbe. Vágd hat-nyolc részre, majd ízlés szerint sózd, borsozd. A fokhagymát törd át fokhagymanyomón, és kend meg vele a szeleteket. Tekerd baconbe, és óvatosan tűzd meg hústűvel vagy fogpiszkálóval.
A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Tedd rá a májat, és süsd pirosra. Ezután rakd őket egy tűzálló edénybe, és előmelegített sütőben, 200 fokon még körülbelül 15 percig süsd attól függően, hogy mennyire szeretnéd puhára készíteni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció