Baconben sült ropogós krumpli: tepsiben vagy grillen is megsütheted
A baconben sült krumpli tökéletes köret grillezett húsok mellé, de akár önmagában, mártogatóssal is kínálhatod.

- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »
- Így varrtál már fel gombot? – Apró részlet a ruhán, de sokat dob rajta »
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ha szereted a ropogós sült krumplit, akkor ez a baconös változat tuti nyerő. A fűszeres olívaolaj csodás ízt ad neki. Nem tocsog az olajban, a szalonnának köszönhetően pedig nem is szárad ki. Ha a krumplit kicsit áztatod, még ropogósabb lesz a végeredmény.
Baconben sült krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 20 dkg bacon
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit kapargasd meg, de akár rajta is hagyhatod a héját, és vágd nagyobb gerezdekre. Mosd meg, majd itasd le a szeletekről a nedvességet. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és tekerd be baconnel.
Előmelegített sütőben, 190 fokon körülbelül 35-40 perc alatt sül meg. Közben forgasd át a krumpliszeleteket. Ha forró grillre teszed, oldalanként körülbelül nyolc-nyolc percig süsd.
A baconös krumplihoz a grillen sült sertésoldalas is tökéletesen illik.
Még több recept