Baconbe tekert kukorica ropogósra sütve: grillen és sütőben is készítheted
Ne csak főzd a kukoricát, sütve, fűszervajjal megkenve, baconbe tekerve még ízletesebb lesz!

A kukorica a nyár nagy kedvence, amiért a strandon kánikulában is képesek vagyunk hosszú perceket sorban állni. Újíts egy kicsit, próbáld ki sütve is! Ha teheted, grillezd, mert a füstös íz kifejezetten jót tesz neki. Önmagában is kiváló csemege, de grillhúsok mellé köretként is számításba veheted.
Baconbe tekert sült kukorica
Hozzávalók
- 4 cső kukorica
- 12 szelet bacon
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- só
- zöldfűszer
Elkészítés:
A kukoricacsöveket tisztítsd meg a levelektől és a hajától, majd mosd meg. A vajat kicsit olvaszd meg, keverd össze a zúzott fokhagymával, a borssal, és tehetsz még hozzá ízlés szerint zöldfűszert is. Kend be a kukoricákat a fűszeres keverékkel, majd tekerd a csöveket három-három szelet baconbe.
Rakd a kukoricákat forró grillre, és forgatva süsd oldalanként nyolc-tíz percig. Amikor a bacon megbarnul, a kukorica megpuhul, leveheted a tűzről, és szórd meg sóval.
Ha sütőben sütnéd, rakd a fűszeres-baconös csöveket tepsibe, és 180 fokon süsd meg 45-55 perc alatt. Közben folyamatosan forgasd.
Otthon könnyedén készíthetsz főtt kukoricát is, és legalább olyan jó lesz, mint a strandon.