Baconbe tekert, sajttal töltött húsgolyó: sütőben is megsütheted
Ha a húsgolyót sajttal töltöd meg, isteni krémes lesz a belseje, baconbe tekerve pedig nem szárad ki.
Csodálatos találmány a vékonyra szeletelt bacon, ugyanis bármilyen húsfélét is tekersz bele, az csak finomabb lesz tőle. Ha a húsgolyókat így készíted el, nem lesz szükséged arra, hogy bő olajban süsd ki őket, ugyanis a sütőben sem száradnak ki, a szalonna ráadásul csodás zamatot kölcsönöz nekik. A kis gombócokat a belsejükbe rejtett sajt dobja fel még jobban.
Baconbe tekert sajtos húsgolyók receptje
Hozzávalók
- 50 dkg darált sertéscomb
- 10 dkg trappista sajt
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kis vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 csomag szeletelt bacon
- só
- bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A darált húst tedd egy tálba. Reszeld hozzá a vöröshagymát, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, adagold bele a zsemlemorzsát, üsd hozzá a tojást, sózd, borsozd, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és az egészet alaposan gyúrd össze.
Annyi golyót formálj belőle, ahány szelet baconöd van. A sajtot kockázd fel, a baconszeleteket vágd ketté. Mindegyik gombóc közepébe tölts sajtot, csavard köré a szalonnát két oldalról, és fektesd őket egymás mellé egy tepsibe. Told a sütőbe, és addig süsd, amíg a hús megpuhul, a bacon pedig ropogósra pirul körülötte.
Köretet is feldobhatsz baconnel: zsenge zöldborsó kísérőjeként egyszerűen mennyei.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept