Baconbe tekert, sajttal töltött húsgolyó: sütőben is megsütheted
Ha a húsgolyót sajttal töltöd meg, isteni krémes lesz a belseje, baconbe tekerve pedig nem szárad ki.

sajtos husgolyo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csodálatos találmány a vékonyra szeletelt bacon, ugyanis bármilyen húsfélét is tekersz bele, az csak finomabb lesz tőle. Ha a húsgolyókat így készíted el, nem lesz szükséged arra, hogy bő olajban süsd ki őket, ugyanis a sütőben sem száradnak ki, a szalonna ráadásul csodás zamatot kölcsönöz nekik. A kis gombócokat a belsejükbe rejtett sajt dobja fel még jobban.

Baconbe tekert sajtos húsgolyók receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 10 dkg trappista sajt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db kis vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 csomag szeletelt bacon
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A darált húst tedd egy tálba. Reszeld hozzá a vöröshagymát, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, adagold bele a zsemlemorzsát, üsd hozzá a tojást, sózd, borsozd, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és az egészet alaposan gyúrd össze.

Annyi golyót formálj belőle, ahány szelet baconöd van. A sajtot kockázd fel, a baconszeleteket vágd ketté. Mindegyik gombóc közepébe tölts sajtot, csavard köré a szalonnát két oldalról, és fektesd őket egymás mellé egy tepsibe. Told a sütőbe, és addig süsd, amíg a hús megpuhul, a bacon pedig ropogósra pirul körülötte.
Köretet is feldobhatsz baconnel: zsenge zöldborsó kísérőjeként egyszerűen mennyei.

Ezt is szeretjük