Baconbe tekert, sajttal töltött húsgolyó: sütőben is megsütheted
Ha a húsgolyót sajttal töltöd meg, isteni krémes lesz a belseje, baconbe tekerve pedig nem szárad ki.

- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »
- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Csodálatos találmány a vékonyra szeletelt bacon, ugyanis bármilyen húsfélét is tekersz bele, az csak finomabb lesz tőle. Ha a húsgolyókat így készíted el, nem lesz szükséged arra, hogy bő olajban süsd ki őket, ugyanis a sütőben sem száradnak ki, a szalonna ráadásul csodás zamatot kölcsönöz nekik. A kis gombócokat a belsejükbe rejtett sajt dobja fel még jobban.
Baconbe tekert sajtos húsgolyók receptje
Hozzávalók
- 50 dkg darált sertéscomb
- 10 dkg trappista sajt
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db kis vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 csomag szeletelt bacon
- só
- bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A darált húst tedd egy tálba. Reszeld hozzá a vöröshagymát, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, adagold bele a zsemlemorzsát, üsd hozzá a tojást, sózd, borsozd, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és az egészet alaposan gyúrd össze.
Annyi golyót formálj belőle, ahány szelet baconöd van. A sajtot kockázd fel, a baconszeleteket vágd ketté. Mindegyik gombóc közepébe tölts sajtot, csavard köré a szalonnát két oldalról, és fektesd őket egymás mellé egy tepsibe. Told a sütőbe, és addig süsd, amíg a hús megpuhul, a bacon pedig ropogósra pirul körülötte.
Köretet is feldobhatsz baconnel: zsenge zöldborsó kísérőjeként egyszerűen mennyei.
Még több recept