Egészben sült, baconbe tekert fűszeres pulykamell: omlós, szaftos, és alig van vele munka

A pulykamell a baconnek köszönhetően nem lesz száraz. Étvágygerjesztő, mégis egyszerű főétel, ami karácsonykor is tökéletes.

baconbe-tekert-pulykamell
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pulyka igazi karácsonyi klasszikus, ami több változatban is helyet kaphat az ünnepi asztalon. Süthetsz bébipulykát egészben, megtöltheted gesztenyével, gyümölccsel, vagy akár a mellét baconbe tekerve is kínálhatod. Nem kell pácolni, különösen karakteres fűszert sem kíván, a bacon miatt pedig só sem szükséges hozzá. 

Baconbe tekert pulykamell

Hozzávalók

  • 1 kg pulykamell egészben
  • 25 dkg bacon
  • 1 db alma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db vörörshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellet mosd meg, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Az olajat keverd össze borssal, mustárral, zúzott fokhagymával, és kend be vele a húst. Tekerd baconbe úgy, hogy jól befedje a szalonna az egész mellet, majd rakd zsiradékkal kikent tepsibe. Dobj mellé egy almát, egy vöröshagymát és a tetejére rozmaringágat, majd önts alá kevés vizet. Fedd le, és told forró sütőbe.
Süsd 180 fokon körülbelül egy órán át. Közben locsolgasd a húst. Amikor már majdnem teljesen puha, vedd le a fóliát, és süsd szép pirosra. 
Hasonlóan finom és mutatós fogás lehet az aszalt szilvával és dióval töltött pulykatekercs.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük