Egészben sült, baconbe tekert fűszeres pulykamell: omlós, szaftos, és alig van vele munka
A pulykamell a baconnek köszönhetően nem lesz száraz. Étvágygerjesztő, mégis egyszerű főétel, ami karácsonykor is tökéletes.

A pulyka igazi karácsonyi klasszikus, ami több változatban is helyet kaphat az ünnepi asztalon. Süthetsz bébipulykát egészben, megtöltheted gesztenyével, gyümölccsel, vagy akár a mellét baconbe tekerve is kínálhatod. Nem kell pácolni, különösen karakteres fűszert sem kíván, a bacon miatt pedig só sem szükséges hozzá.
Baconbe tekert pulykamell
Hozzávalók
- 1 kg pulykamell egészben
- 25 dkg bacon
- 1 db alma
- 2 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 db vörörshagyma
- bors
Elkészítés:
A pulykamellet mosd meg, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Az olajat keverd össze borssal, mustárral, zúzott fokhagymával, és kend be vele a húst. Tekerd baconbe úgy, hogy jól befedje a szalonna az egész mellet, majd rakd zsiradékkal kikent tepsibe. Dobj mellé egy almát, egy vöröshagymát és a tetejére rozmaringágat, majd önts alá kevés vizet. Fedd le, és told forró sütőbe.
Süsd 180 fokon körülbelül egy órán át. Közben locsolgasd a húst. Amikor már majdnem teljesen puha, vedd le a fóliát, és süsd szép pirosra.
Hasonlóan finom és mutatós fogás lehet az aszalt szilvával és dióval töltött pulykatekercs.