Pikáns csirkeszárnyak baconben sütve: így még szaftosabb lesz
Mint a legtöbb húsfélének, a csirkeszárnynak is jót tesz, ha baconbe csavarva sütöd meg.
Általános igazság, ha egy húst kisütéskor baconbe csavarsz, csak jobb lesz tőle. Nincs ez másként az omlós, hamar elkészülő csirkeszárnyakkal sem, amelyeket a köréjük tekert bacon egészen biztosan megóv attól, hogy sütés közben kiszáradjanak. A húsra szórt cayenne bors enyhén pikáns ízt ad neki, ha pedig igazán csípősen szeretnéd, adj hozzá chilit is.
Baconbe csavart csirkeszárnyak
Hozzávalók
- 16 szelet bacon
- 8 db csirkeszárny
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 kávéskanál őrölt koriander
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- chili ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, és akár ketté is veheted. Dörzsöld be sóval, borssal, korianderrel, Cayenne-borssal, és ha szereted, apróra vágott chilipaprikával, locsold meg egy kevés olívaolajjal, majd pihentesd a hűtőben fél órát. Ha a pácolási idő letelt, a húsokat csavard körbe egy-két szelet baconnel, és pakold őket egymás mellé egy tűzálló tálba. Fedd le alufóliával, és süsd 40 percig, amíg belül a hús könnyedén leválik a csontról, majd vedd le a fóliát, és 10 perc alatt pirítsd meg a szalonnát.
Akár kelbimbóval együtt is sütheted a bacont.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció