Gőzölgő, ízletes babgulyás
Bár nem a leggyorsabb étel, a babgulyás megéri a fáradságot. Második már nem is kell.
A babgulyás számos ínycsiklandó variációja közül ez az egyik legfinomabb. Még a nagyétkűek is jóllaknak vele. A marha helyett füstölt hússal is készítheted. Válaszd te is az egyik legjellegzetesebb magyar ételt, ha legközelebb levest főzöl!
Babgulyás
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg marhahús
- 20 dkg szárazbab
- 4 sárgarépa
- 4 krumpli
- 3 fehérrépa
- 3 evőkanál olaj
- 1 szál zellerzöld
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- csipetke
- kömény
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A főzés előtti estén a babot áztasd be annyi vízbe, hogy jól ellepje. Így sokkal hamarabb megpuhul. Másnap a hagymát vágd apróra, és olajon dinszteld meg pár perc alatt. Szórd meg fűszerpaprikával, öntsd fel kevés vízzel, hogy ne égjen meg. Tedd rá a megmosott, felkockázott húst, kevergesd körülbelül öt percig, majd szórd meg sóval, borssal, köménnyel. Engedd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, és lassú tűzön kezdd főzni.
Add hozzá a megtisztított, karikákra vágott répát, és öntsd hozzá a babot. Főzd a levest kis lángon bő egy órán át. Ha a répa már majdnem puha, dobd hozzá a kockára vágott krumplit, és tedd hozzá a megmosott zellerzöldet is. Amikor minden megpuhul, rakd a levesbe a csipetkét, és főzd még tíz percig. Időközben ha kell, adj még hozzá vizet. Forrón tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció