Gőzölgő, ízletes babgulyás
Így fő meg hamarabb a bab
Bár nem a leggyorsabb étel, a babgulyás megéri a fáradságot. Második már nem is kell.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A babgulyás számos ínycsiklandó variációja közül ez az egyik legfinomabb. Még a nagyétkűek is jóllaknak vele. A marha helyett füstölt hússal is készítheted. Válaszd te is az egyik legjellegzetesebb magyar ételt, ha legközelebb levest főzöl!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg marhahús
  • 20 dkg szárazbab
  • 4 sárgarépa
  • 4 krumpli
  • 3 fehérrépa
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • csipetke
  • kömény
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A főzés előtti estén a babot áztasd be annyi vízbe, hogy jól ellepje. Így sokkal hamarabb megpuhul. Másnap a hagymát vágd apróra, és olajon dinszteld meg pár perc alatt. Szórd meg fűszerpaprikával, öntsd fel kevés vízzel, hogy ne égjen meg. Tedd rá a megmosott, felkockázott húst, kevergesd körülbelül öt percig, majd szórd meg sóval, borssal, köménnyel. Engedd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, és lassú tűzön kezdd főzni.

Add hozzá a megtisztított, karikákra vágott répát, és öntsd hozzá a babot. Főzd a levest kis lángon bő egy órán át. Ha a répa már majdnem puha, dobd hozzá a kockára vágott krumplit, és tedd hozzá a megmosott zellerzöldet is. Amikor minden megpuhul, rakd a levesbe a csipetkét, és főzd még tíz percig. Időközben ha kell, adj még hozzá vizet. Forrón tálald.  

Ezt is szeretjük