Aranysárga vasárnapi húsleves: marhahúsból készítve a legfinomabb

Az aranysárga vasárnapi húsleves titka a jó hosszú főzési idő, az összeállítása azonban egyáltalán nem bonyolult.

Aranysárga vasárnapi húsleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kell profi szakácsnak lenned ahhoz, hogy te is tökéletes aranysárga vasárnapi húslevest tegyél az asztalra. A titok nyitja nem más, mint a jó hosszú főzési idő: a marhahúst akár négy-öt órán keresztül is gyöngyöztetheted kis lángon a tűzhelyen, így adja ki legjobban a zamatát.

Aranysárga vasárnapi húsleves

Hozzávalók 6 személyre

  • 1.5 kg marha leveshús (ököruszály, szegy, lábszár, oldalas stb. vegyesen)
  • 25 dkg cérnametélt
  • 5 sárgarépa
  • 4 babérlevél
  • 3 fehérrépa
  • 3 szál zellerzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis zeller
  • 1 karalábé
  • 1 hagyma
  • 1 egész szerecsendió
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 teáskanál egész szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A marhahúst tedd fel főni két és fél liter sós vízben. Amikor felforrt, vedd a lángot kicsire, és kezdd el gyöngyöztetni. A keletkező habot, ha zavar, leszedheted róla, de nem kötelező, a főzés végére úgyis leülepszik. Miközben a hús fő, pucold meg a zöldségeket. A répákat, a zellert és a karalábét vágd nagyobb szeletekre, a hagymát és a fokhagymagerezdeket csak hámozd meg, de hagyd egészben. Másfél óra múlva add őket a leveshez, és ekkor ízesítsd babérlevéllel, zellerzölddel, szerecsendióval, borssal és szegfűszeggel is. Főzd az egészet további két-három órát, amíg a hús megpuhul, a leves színe pedig élénk aranysárga lesz. Ha kész, zárd el alatta a lángot, és hagyd negyedórát ülepedni, hogy a zavarossága lecsillapodjon. Külön főzd ki a cérnametéltet. A zöldségeket és a húst külön tálon kínáld mellé.

Bár marhahúsból villámgyors ételeket nem készíthetsz, mégis érdemes helyet adnod neki is az étlapon: ezek a szaftos húsgombócok mindenkit elvarázsolnak majd.

Így készül a híres liège-i húsgombóc: édeskés, fűszeres szósz öleli körbe

Ha kóstoltad már Belgiumban a liège-i húsgombócot, azért készítsd el, hogy reprodukáld, ha pedig még nem próbáltad, azért, hogy egy szuper gasztroélménnyel gazdagodj.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük