Ananászos csirke
Egyszerű, mégis különleges fogás
Egy sós ételt édessel vegyíteni elsőre talán nem tűnik jó ötletnek, de próbáld ki bátran, isteni finom!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az édes-savanyú kombináció kiválóságát Kínában már a 18. század környékén felfedezték, nálunk azonban nagyjából a kínai büfék elterjedésével egy időben vált népszerűvé.

Köretként gyakorlatilag bármi passzol hozzá, tésztával és salátával is remek étel lesz.

Ananászos csirke

Hozzávalók:

  • 1 ananász fele
  • 60 dkg csirkemell
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg reszelt trappista
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt szerecsendió
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemellet mosd át alaposan, vágd egyenletes méretű kockákra, majd sózd be. A bacont vágd kisebb-nagyobb kockákra, majd kezdd el pirítani egy kis olajon, add mellé a csirkedarabokat, és pár perc alatt pirítsd meg őket. Ezután végy elő egy alkalmas tűzálló tálat, vajazd ki, és tedd bele a baconös-csirkemelles keveréket.

Az ananászt kockázd fel, szórd a hús tetejére, majd a fokhagymát és a borsot törd a tejfölbe, keverd össze, add hozzá a szerecsendiót is, elegyítsd el a tejszínnel, és ezzel öntsd nyakon a tálban levő összetevőket. Az egészet szórd meg a sajttal, tégy rá fedőt, és 180 fokon süsd 15-20 percig.

Sült húsok minden napra

Egy finom sült nemcsak vacsorának jó, hanem munkahelyi ebédnek is ideális, legtöbbjük hidegen, vékonyra szeletelve némi salátával is megállja a helyét, ilyesmikre bukkanhatsz képgalériánkban

OLVASD EL EZT IS!

zoldseges csirke lead
  • csirkemell
  • húsételek

Egyszerű csirkemell

Ezt is szeretjük