Ananásszal sült sertésszelet omlósan, szaftosan: a sós és az édes ízek csodás harmóniája

Ha szereted a gyümölcsös húsokat, biztos, hogy ez az egyszerre édes és sós, ananásszal sült sertésszelet is ízleni fog.

Ananászos sertéskaraj receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyümölcsös hús az egyik leginkább megosztó ételféleség: van, aki már az ötletet is elképesztőnek tartja, más viszont odáig van az édes és a fűszeres ízek kavalkádjáért. Ha te is az utóbbi csoportba tartozol, mindenképpen próbáld ki ezt az ínyenc ananászos sertésszeletet.

Ananászos sertéskaraj receptje

Hozzávalók

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 doboz ananászkarika-konzerv
  • bors
  • vaj és olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, majd dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze borssal, citromlével és pirospaprikával, és ebben a pácban tartsd a húst egy órát. Közben az ananászkonzervet csepegtesd le, kevés vaj és olaj keverékén süsd mindkét oldalukat pirosra, és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben, ha szükséges, még egy kis zsiradék hozzáadásával süsd meg a húsokat is, így már sülés közben enyhe gyümölcsös ízt kapnak. Tálaláskor az ananászkarikákat ízlés szerint a húsra pakolhatod, vagy mellé helyezheted.

Nagyon jól megy hozzá a párolt rizs, a friss zöldségekből készült saláta és a kapros, majonézes krumpli is.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük