Ananásszal sült sertésszelet omlósan, szaftosan: a sós és az édes ízek csodás harmóniája
Ha szereted a gyümölcsös húsokat, biztos, hogy ez az egyszerre édes és sós, ananásszal sült sertésszelet is ízleni fog.
A gyümölcsös hús az egyik leginkább megosztó ételféleség: van, aki már az ötletet is elképesztőnek tartja, más viszont odáig van az édes és a fűszeres ízek kavalkádjáért. Ha te is az utóbbi csoportba tartozol, mindenképpen próbáld ki ezt az ínyenc ananászos sertésszeletet.
Ananászos sertéskaraj receptje
Hozzávalók
- 8 szelet sertéskaraj
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 doboz ananászkarika-konzerv
- só
- bors
- vaj és olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki, majd dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze borssal, citromlével és pirospaprikával, és ebben a pácban tartsd a húst egy órát. Közben az ananászkonzervet csepegtesd le, kevés vaj és olaj keverékén süsd mindkét oldalukat pirosra, és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben, ha szükséges, még egy kis zsiradék hozzáadásával süsd meg a húsokat is, így már sülés közben enyhe gyümölcsös ízt kapnak. Tálaláskor az ananászkarikákat ízlés szerint a húsra pakolhatod, vagy mellé helyezheted.
Nagyon jól megy hozzá a párolt rizs, a friss zöldségekből készült saláta és a kapros, majonézes krumpli is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció