Ananásszal sült fűszeres csirkemell: ropogós sajt pirul a tetejére
Nagyon finom lesz a csirkemell, ha ananásszal sütöd, a tetejére pedig sajtot olvasztasz.
Ha szereted a gyümölcsös húsokat, mindenképpen készítsd el ezt a finom ananászos csirkemellet. A hús fűszeres, a gyümölcskarika édes, ebből pedig egy fantasztikus ízkavalkád születik. Még mutatósabb, ha a szeletek tetejére egy-egy darab meggyet is helyezel.
Ananászos, sajtos csirkemell
Hozzávalók 3 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg reszelt sajt
- 6 ananászkarika
- 6 szem magozott megy
- 1 teáskanál currypor
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágd hat nagy szeletre, szórd meg sóval, borssal és curryporral, locsold meg kevés olívaolajjal, és pihentesd a hűtőben fél órát. A pácolási idő leteltével egy tapadásmentes serpenyőben, ha szükséges, még egy kevés olívaolaj hozzáadásával oldalanként egy-két perc alatt süss rájuk kérget. Csak a külsejüket pirítsd meg, hogy sütés közben ki ne száradjanak majd. A szeleteket helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Az ananászkonzervet csepegtesd le, és mindegyik hússzelet tetejére helyezz egy-egy gyümölcskarikát. A közepükbe ültess egy-egy szem meggyet, szórd meg őket reszelt sajttal, és told 200 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a hús teljesen átsül, a sajt pedig megolvad. Az utolsó néhány percben le is veheted a fóliát a tetejéről, hogy az egész megpiruljon.
Ha inkább édességet készítenél ananászból, próbáld ki őket bundázva és olajban kisütve!
Bundázott ananászkarikák villámgyorsan: friss, de konzervgyümölcsből is finom lesz
Ha mindent bepaníroznál, itt egy izgalmas recept, a bundázott ananászkarika, tökéletes desszert.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció