Fűszeres amerikai fasírt sűrű szaftban: fél óra alatt az asztalon lehet

A sűrű szafttal tálalt amerikai fasírt, vagyis a Salisbury Steak tökéletes, villámgyors vacsora.

Amerikai fasírt (Salisbury Steak)
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a szaftos amerikai fogás átmenet a fasírt és a hamburgerpogácsa között. Tálalhatod sült krumplival, burgonyapürével vagy valamilyen zöldségkörettel: a gyerekek nagyon fogják szeretni mellé a vajon párolt zöldborsót. Eredetileg marhahúsból készül, de használhatsz hozzá mást is, a lényeg, hogy viszonylag zsíros legyen.

Amerikai fasírt (Salisbury Steak)

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 50 dkg zsíros darált hús
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 1 reszelt hagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál Worcesterchire-szósz
  • 0.5 dl tej
  • 0.5 teáskanál
  • 0.25 teáskanál bors
  • olaj a sütéshez

A szatfhoz:

  • 25 dkg gomba
  • 7.5 dl alaplé
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál fehér- vagy vörösborecet
  • 1 hagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlemorzsát öntsd egy kis tálba. Add hozzá a tejet, és keverd el. Ha szükséges, adj még tejet hozzá, a lényeg, hogy az összes zsemlemorzsát bőven bevonja. Tedd félre legalább öt percre, hogy a morzsa megduzzadjon, ekkor add hozzá a darált húst és a többi hozzávalót. Gyúrd jól össze, és formázz belőle négy, egyenként ujjnyi vastag húspogácsát. Egy serpenyőben hevíts olajat, és közepes lángon süsd a pogácsák mindkét oldalát barnára. Nem kell, hogy teljesen átsüljenek, mert még a szaftban is főni fognak.

 

Amikor készen vannak, szedd ki őket egy tányérra, és ugyanabban a serpenyőben, szükség szerint még egy kevés olívaolaj hozzáadásával párold üvegesre a felaprított hagymát. Közben a gombát is szeleteld fel. Add a puha hagymához, és kevergetve párold 7-9 percig, amíg megpuhul és az összes leve elpárolog. Ekkor szórd meg sóval és borssal, és hintsd meg liszttel. Keverd össze, pirítsd egy percig, majd fokozatosan öntsd fel az alaplével. Add hozzá a borecetet, forrald fel, szórd meg a száráról letépkedett kakukkfűlevelekkel, és tedd vissza bele a húspogácsákat. Vedd a lángot kicsire, és 10-15 percig gyöngyöztesd, amíg a húspogácsák teljesen átsülnek.

Ha valami könnyebb köretet készítenél mellé, a zellerpüré tökéletes választás lesz.

Krémes zellerpüré tejszínnel dúsítva – Könnyed köret krumpli helyett

Ha szereted a püréállagú köreteket, de a krumplinál alakbarátabb verziót keresel, akkor krémesíts zellert, meglátod, isteni lesz.

Elolvasom

Kép: bhofack2 / Getty Images

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük