Édes, csípős almazselé
Erre használd a romlásnak indult gyümölcsöt
Mindössze négy hozzávalóból pikáns almazselé! Pár perc alatt elkészül, és nagyon finom!

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

10 évvel öregebbnek néz ki sminkjével a 33 éves Keira Knightley – A Photoshop sem kevés »

A középső Baldwin lány bomba alakot villantott: izmos hasán ámulunk »

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A chilis almazselé sült húsok tökéletes kísérője, de a sajtokhoz és a krumplihoz is remekül illik. Sőt, még a leveles tésztát is feldobhatod vele. Ízlés szerint más fűszerekkel is kipróbálhatod, például fahéjjal és szerecsendióval. Még gyorsabban végzel, ha csak az alma levét használod fel. Kard Éva receptjét érdemes kipróbálni.

Almazselé chilivel

Hozzávalók 5 decihez:

  • 1,5 kg alma vagy 5 dl almalé
  • 20 dkg cukor
  • 1 dkg porzselatin
  • 2 chili
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat pucold meg, kockázd fel, önts hozzá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Add hozzá a cukrot, forrald fel, majd mehet bele az apróra vágott chili. Folyamatosan kevergetve főzd pár percig. Ha az alma megpuhul, húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a porzselatint, és addig kevergesd, amíg teljesen fel nem oldódik.

A kész almazselét töltsd kimosott, felforrósított üvegekbe, és légmentesen zárd le. Ameddig a zselé hűl, többször fordítsd fejre, hogy a chilidarabkák ne ülepedjenek le az üveg aljára. Hagyd a zselét teljesen kihűlni és megdermedni. Lezárt üvegekben hosszabb ideig eltartható, felbontás után tárold hűtőszekrényben.

Ezt is szeretjük