Édes, csípős almazselé
Erre használd a romlásnak indult gyümölcsöt
Mindössze négy hozzávalóból pikáns almazselé! Pár perc alatt elkészül, és nagyon finom!

Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Néhány trükk, amitől elbűvölően nőies a fonott frizura: rövid hajból éppúgy mutatós »

A balerinacipő irtó nőies tud lenni, és kényelmes is: mutatjuk a legdivatosabb darabokat 10 ezer forint alatt »

Ezért nincsenek ráncai az 50 éves Naomi Campbellnek: mindennap megcsinálja ezt a 2 perces szépségrutint, mielőtt sminkelne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A chilis almazselé sült húsok tökéletes kísérője, de a sajtokhoz és a krumplihoz is remekül illik. Sőt, még a leveles tésztát is feldobhatod vele. Ízlés szerint más fűszerekkel is kipróbálhatod, például fahéjjal és szerecsendióval. Még gyorsabban végzel, ha csak az alma levét használod fel. Kard Éva receptjét érdemes kipróbálni.

Almazselé chilivel

Hozzávalók 5 decihez:

  • 1,5 kg alma vagy 5 dl almalé
  • 20 dkg cukor
  • 1 dkg porzselatin
  • 2 chili
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat pucold meg, kockázd fel, önts hozzá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Add hozzá a cukrot, forrald fel, majd mehet bele az apróra vágott chili. Folyamatosan kevergetve főzd pár percig. Ha az alma megpuhul, húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a porzselatint, és addig kevergesd, amíg teljesen fel nem oldódik.

A kész almazselét töltsd kimosott, felforrósított üvegekbe, és légmentesen zárd le. Ameddig a zselé hűl, többször fordítsd fejre, hogy a chilidarabkák ne ülepedjenek le az üveg aljára. Hagyd a zselét teljesen kihűlni és megdermedni. Lezárt üvegekben hosszabb ideig eltartható, felbontás után tárold hűtőszekrényben.

Ezt is szeretjük