Ropogósra sült csirkecombok almával, hagymával: fehérborban sülnek együtt puhára
Még finomabb a ropogós sült csirkecomb, ha almával és hagymával együtt teszed a tepsibe.
A sült csirkecombokban többek között az a nagyszerű, hogy alig van velük munka, az eredmény így is fenséges. Csak fűszerezd be néhány perc alatt, majd tedd lefedve a hűtőbe egy órára, hogy az ízek átjárják a húst. A száraz fehérbor különösen jót tesz neki, a mellé dobott hagyma és alma pedig sütés közben átveszi a zamatát.
Almával, hagymával sült csirkecomb receptje
Hozzávalók
- 4 csirke felsőcomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 csokor friss kakukkfű
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 alma
- 1 nagy lila hagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a pirospaprikával, egy evőkanál aprított kakukkfűvel és a borssal. Öntsd a combok tetejére, majd lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát.
A sütőt közben melegítsd elő 180 fokra. A lila hagymát karikázd fel, az alma magházát vájd ki, és vágd cikkekre. Tedd a húst egy tepsibe, oszd el mellette az almát és a hagymát, önts alá fehérbort, dobj hozzá néhány ág kakukkfüvet, és alufóliával lefedve told a sütőbe egy órára, amíg a hús megpuhul. A végén vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a bőre megpirulhasson.
A száraz fehérbor változatos módokon használható fel a konyhában - akár egy garnélarákos spagettiszószt is megbolondíthatsz vele.
Anyámtól a modellekig - Mit tudtam meg a nőkről életem első 50 évében?
Kajdi Csaba influenszer, saját élményeiből és tapasztalataiból kiindulva osztja meg gondolatait a női szerepek alakulásáról, az anyai minták hatásáról és arról, hogy hogyan határoznak meg minket. A Femina Klub januári előadásán körbejárjuk, hogyan befolyásolják a női szépségideálok és elvárások a nők önképét és döntéseit. Milyen női minták segítik vagy éppen gátolják az önmegvalósítást?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. február 19. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció