Almával és hagymával sült omlós csirkecombok: így lesz igazán szaftos
Nagyon jól megy a ropogós sült csirkecombhoz a vele sült alma és hagyma.

csirkecomb almas hagymas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az almával és hagymával sült csirkecomb szaftos, ellenállhatatlan, és nincs vele sok munka. Akkor a legfinomabb, ha kisütés előtt néhány órát illatos pácban tartod a húsokat. A szaftért a hagymacikkek mellett az aláöntött száraz fehérbor felel.

Almával és hagymával sült csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkefelsőcomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 1 nagy alma
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • bors
  • 2 szál friss kakukkfű (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd össze a szárított kakukkfűvel, a füstölt paprikával és a borssal, fektesd a húst ebbe a pácba, és letakarva pihentesd a hűtőben két-három órát. A pácolási idő leteltével fektesd őket egymás mellé egy tepsibe. Az almát csumázd ki és cikkezd fel, a hagymát pucold meg, vágd szeletekre, és helyezd el őket a tepsiben a húsok mellett. Ha van otthon friss kakukkfüved, abból is tegyél mellé néhány szálat. Öntsd fel száraz fehérborral, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejérből, és így süsd még további negyedórát, amíg a bőre ropogósra pirul.

Finom omlós lesz a csirkecomb akkor is, ha tejben pácolod.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük