Emeletes almatorta fahéjas krémmel: az alap egyszerű piskóta
Ennek az almatortának a titka az egyszerűségében rejlik. Az íze és az állaga is tökéletes.

almatorta-fahejas-mazzal
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Természetesebbnek hat a műszempilla, ha így teszed fel: apró, de hatásos trükköt mutatunk »

Magyar nő neve díszeleg a leghíresebb modelleké mellett: világsikereket ér el »

Csak ártasz a bőrödnek, ha nem jól használod: egy bőrgyógyász véleménye az arcolajról »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az alma viszonylag olcsó, finom és egészséges, ráadásul sokféle sütibe illik. A piskótát is feldobhatod vele, sokkal jobb lesz az állaga és az íze is. Ebben a formában a piskótát sem nagy ügy elkészíteni, hisz sokkal kevésbé kényes, mint a hattojásos változat. A lapokat egyben is megsütheted, akkor hosszabb sütési idővel számolj. Jól illik hozzá a fahéjas-mascarponés krém.

Almatorta fahéjas krémmel

Hozzávalók 12 szelethez:

A piskótához

  • 3 db közepes alma
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé

A mázhoz

  • 50 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • citromlé
  • vaníliás cukor
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almát pucold meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg, és add hozzá a fahéjat. A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. Egy másik edényben habosítsd a sárgáját a cukorral és a vaníliával. Forgasd össze az almával és a sütőporral vegyített liszttel. A masszát oszd ketté, és egyengesd tortaformába. Süsd meg egyenként 170 fokon körülbelül 20-20 perc alatt.
 

A mázhoz a mascarponét habosítsd gépi habverővel. Rakd hozzá a citromlevet, a cukrot, a fahéjat, és verd addig, amíg kemény krémet kapsz.  
Állítsd össze a tortát. Az egyik almás piskótalapot tedd alulra, és kend meg a krémmel. Arra kerül a második lap, és a tetejére egyengesd a maradék mascarponét.

Az almás édességek kedvelőinek kötelező megsütniük a tarte tatint, azaz a híres fordított sütit is.

Ezt is szeretjük