Almás-kakaós kevert süti - A legjobb bögrés változat
Az almás-kakaós kevertet bármikor megsütheted, de különösen finom, ha a gyümölcsöt most szedték.
Ha van néhány alma a hűtődben, nem kérdés, mire használd. Az almás-kakaós kevert összeállítása tényleg senkinek sem okozhat problémát. Kortyolgass mellé teát, kávét, vagy vidd magaddal a munkahelyedre. A tésztához keverhetsz még diót, kandírozott gyümölcsöket.
Almás-kakaós kevert
Hozzávalók 16 szelethez
- 3 nagyobb alma
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 tojás
- 0.5 bögre olaj
- 2 teáskanál fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
Elkészítés:
Az almát mosd meg, reszeld le, szórd meg a fahéjjal, majd forgasd össze, és addig tedd félre, amíg a tésztát összeállítod.
Egy tálban keverd habosra a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral. Utána dolgozd hozzá a tejet és az olajat, facsard bele a citrom levét. Egy másik tálban elegyítsd a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd adagold fokozatosan a tojásos masszába. Végül óvatosan keverd hozzá a kicsavart fahéjas almát is.
Egy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és egyengesd el benne a tésztát. Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süsd meg. Utána végezz tűpróbát. Ha beleszúrsz a sütibe egy hegyes eszközt, és üresen húzod ki, kész a tészta. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeleteld fel. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.
- édességek
- kevert süti
- sütemény
- almás sütemények
- bögrés süti
- kevert almás
- kakaós kevert süti
- almás-kakaós kevert
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció