Almás-kakaós kevert süti - A legjobb bögrés változat

Az almás-kakaós kevertet bármikor megsütheted, de különösen finom, ha a gyümölcsöt most szedték.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van néhány alma a hűtődben, nem kérdés, mire használd. Az almás-kakaós kevert összeállítása tényleg senkinek sem okozhat problémát. Kortyolgass mellé teát, kávét, vagy vidd magaddal a munkahelyedre. A tésztához keverhetsz még diót, kandírozott gyümölcsöket. 

Almás-kakaós kevert

Hozzávalók 16 szelethez

  • 3 nagyobb alma
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 0.5 bögre olaj
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd meg, reszeld le, szórd meg a fahéjjal, majd forgasd össze, és addig tedd félre, amíg a tésztát összeállítod.
Egy tálban keverd habosra a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral. Utána dolgozd hozzá a tejet és az olajat, facsard bele a citrom levét. Egy másik tálban elegyítsd a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd adagold fokozatosan a tojásos masszába. Végül óvatosan keverd hozzá a kicsavart fahéjas almát is.

Egy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és egyengesd el benne a tésztát. Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süsd meg. Utána végezz tűpróbát. Ha beleszúrsz a sütibe egy hegyes eszközt, és üresen húzod ki, kész a tészta. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeleteld fel. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

15803865 de349a2805977b683c436befbb4b71fd wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük