Almás-kakaós kevert süti - A legjobb bögrés változat

Az almás-kakaós kevertet bármikor megsütheted, de különösen finom, ha a gyümölcsöt most szedték.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha van néhány alma a hűtődben, nem kérdés, mire használd. Az almás-kakaós kevert összeállítása tényleg senkinek sem okozhat problémát. Kortyolgass mellé teát, kávét, vagy vidd magaddal a munkahelyedre. A tésztához keverhetsz még diót, kandírozott gyümölcsöket. 

Almás-kakaós kevert

Hozzávalók 16 szelethez

  • 3 nagyobb alma
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 0,5 bögre olaj
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd meg, reszeld le, szórd meg a fahéjjal, majd forgasd össze, és addig tedd félre, amíg a tésztát összeállítod.
Egy tálban keverd habosra a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral. Utána dolgozd hozzá a tejet és az olajat, facsard bele a citrom levét. Egy másik tálban elegyítsd a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd adagold fokozatosan a tojásos masszába. Végül óvatosan keverd hozzá a kicsavart fahéjas almát is.

Egy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és egyengesd el benne a tésztát. Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süsd meg. Utána végezz tűpróbát. Ha beleszúrsz a sütibe egy hegyes eszközt, és üresen húzod ki, kész a tészta. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeleteld fel. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük