Almás-kakaós kevert süti - A legjobb bögrés változat
Az almás-kakaós kevertet bármikor megsütheted, de különösen finom, ha a gyümölcsöt most szedték.
- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Ha van néhány alma a hűtődben, nem kérdés, mire használd. Az almás-kakaós kevert összeállítása tényleg senkinek sem okozhat problémát. Kortyolgass mellé teát, kávét, vagy vidd magaddal a munkahelyedre. A tésztához keverhetsz még diót, kandírozott gyümölcsöket.

Almás-kakaós kevert
Hozzávalók 16 szelethez
- 3 nagyobb alma
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 tojás
- 0,5 bögre olaj
- 2 teáskanál fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
Elkészítés:
Az almát mosd meg, reszeld le, szórd meg a fahéjjal, majd forgasd össze, és addig tedd félre, amíg a tésztát összeállítod.
Egy tálban keverd habosra a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral. Utána dolgozd hozzá a tejet és az olajat, facsard bele a citrom levét. Egy másik tálban elegyítsd a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd adagold fokozatosan a tojásos masszába. Végül óvatosan keverd hozzá a kicsavart fahéjas almát is.
Egy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és egyengesd el benne a tésztát. Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süsd meg. Utána végezz tűpróbát. Ha beleszúrsz a sütibe egy hegyes eszközt, és üresen húzod ki, kész a tészta. Várd meg, amíg kihűl, csak utána szeleteld fel. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept