Almás zellersaláta roppanós dióval: most pont ez kell a szervezetednek
Turbózd fel az immunrendszeredet! Ez az almás zellersaláta nagyon egészséges, tél végére jól jön.

almas-zellersalata
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ezért nincsenek ráncai az 50 éves Naomi Campbellnek: mindennap megcsinálja ezt a 2 perces szépségrutint, mielőtt sminkelne »

Ezek az overallok nem csak divatosak, praktikusak is: a legnépszerűbb kényelmes fazonok idén »

Reszelés nélkül megszabadít a bőrkeményedéstől és babapuhává teszi a talpakat: kipróbáltuk, mit tud a hámlasztó zokni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a saláta nagyon friss és üde, így a zöldség- és gyümölcsszegény időszak nagy kedvence. A szárzellernek magas a víz- és rosttartalma, kalória viszont alig van benne, így a fogyókúrázók is szívesen fogyasztják. Télen is könnyen hozzájuthatsz. Almával, dióval egyszerűen csúcs. 

Almás zellersaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg alma
  • 4 szál zellerszár
  • 5 evőkanál dió
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd meg alaposan, ha nem szükséges, ne hámozd meg, mert a héja alatt sok vitamin van. Vágd kisebb kockákra, és locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg. A szárzellert is öblítsd le, a végét vágd le, majd aprítsd fel. Rakd az almához, és tedd hozzá a diót. Öntsd le az olívaolajjal, sózd, borsozd ízlés szerint, ha nem találod elég édesnek, mézet is rakhatsz hozzá. Forgasd össze, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt keverd át még egyszer. Tálaláskor még megszórhatod petrezselyemmel. 

A céklából is isteni salátát készíthetsz. Már vidám, élénk színe is csábító, hát még az íze! 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük